AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir: Önümüzdeki günlerde bazı görev değişiklikleri olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreci öncesinde partide görev değişiklikleri olabileceğini söyledi

Erkan Kandemir, Aralık 2018'den bu yana AK Parti Teşkilatından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor/ Fotoğraf: AA

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin resmen 7 Ekim’de başlayan ve 3 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında delege seçimleri gerçekleşecek olan Yedinci Olağan Kongre süreci hakkında NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşkilatlarla ilgili detaylı bir rapor sunduklarını hatırlatan Kandemir, gelecek günlerde bazı istifalar olabileceğini, istifa eden kişilerin de farklı kademelerde görevlendirileceğini söyledi. 

Her il ve ilçenin Cumhurbaşkanı’na sürekli raporlandığını, Erdoğan’ın da söz konusu bölgeleri yakinen takip ettiğini söyleyen Kandemir, “AK Parti’nin kuruluşundan itibaren görev yapmış çok fedakâr arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızı da istişarenin içerisinde dâhil ediyoruz” dedi ve şöyle devam etti: 

Bu istişareler neticesinde bir kısım arkadaşlarımız seçimden sonra zaten bizden müsaade istemişlerdi. “Biz yeni arkadaşlara devredelim” demişlerdi. Üç dönemini dolduran arkadaşlarımız da var.”

Bazı kişileri genel merkezde görevlendirmek istediklerini söyleyen Kandemir, “Eksikleri, hataları olduğu için değil. Kuşkusuz eksiklerimiz, hatalarımız var. Bunları da tespit ediyoruz ama yeni bir tazelenme ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, “Önümüzdeki günlerde bir kısım il ve ilçe başkanlarımızın yeni görev alacak arkadaşlarımızın önünü açmak adına görev değişiklikleri olacak” dedi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU