“Atatürk’e benzeyen adam”dan eleştirilere yanıt: Kimseye zorla ‘Paşam’ dedirtmiyorum

Göksel Kaya: İsmail Saymaz beni eleştirerek gündeme mi gelmeye çalışıyor anlamadım

Fotoğraf: Twitter

Kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Göksel Kaya’nın görüntüleri özellikle birkaç haftadır sosyal medyanın gündeminde.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık'tan gazeteci İsmail Saymaz’a kadar birçok kişi Kaya’nın Atatürk’ü istismar ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaya da Odatv’ye yaptığı açıklamada suçlamaları kabul etmeyerek şunları söyledi:

Ben 2005 yılından bu yana tiyatrocuyum ve davetlere katılıyorum insanlar bana paşam diyor bu hoşuma gidiyor ama kimseye bunu zorla söyletmiyorum, kişiler kendileri bunu söylemek istiyor.

İsmail Saymaz’ın “Kendisini Atatürk’e benzeterek hayatını sürdüren bu adam da engellensin” eleştirisine yanıt veren Kaya, şunları söyledi:

Beni eleştiren İsmail Saymaz 2016'da giydiğim üniformalı bir fotoğrafımı paylaşıp, 'bu adamı durdurun' diyor, arkasında kimler var kim yaptırıyor bilmiyorum ya da beni eleştirerek gündeme mi gelmeye çalışıyor anlamadım.

İlber Ortaylı’ya tepki

Kaya, Tarihçi İlber Ortaylı’nın da “Atatürk, tarihi ve hassas bir kişiliktir. Turistik vodvile döndüremezsin” sözlerine de şöyle tepki gösterdi:

İlber Ortaylı beni eleştirmiş yazı yazmış İlber Ortaylı dediğimiz kişi 2013 yılında Japonya büyükelçiliğinin verdiği bir davette Kamer Genç oradaydı İstiklal Marşı için 'bıktık artık yıllardır bu marşı dinlemekten ve söylemekten artık değişmeli' diyen kişidir.

 

Independent Türkçe, odatv

DAHA FAZLA HABER OKU