HDP Eş Genel Başkanı Temelli: İntihar etmek çözüm değil, mücadele edeceğiz ve bu iktidarı göndereceğiz

Sezai Temelli, "Kayyum talandır, gasptır, şiddettir ve zulümdür. Biz kayyumlara karşı demokratik siyasetle mücadele edeceğiz." ifadelelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Şanlıurfa İl Örgütü'nün kongresine katıldı.

Kongredeki konuşmasında İstanbul'un Fatih ilçesinde siyanürle ölen dört kardeşe değinen Temelli, "İntihar etmek çözüm değil intihar etmeyin. Mücadele edeceğiz ve bu iktidarı göndereceğiz." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ülkenin kaynaklarını savaşa akıtarak..."

Halkın savaş istemediğini ifade eden Temelli, "Biz top, tüfek ve mermi istemiyoruz. Bugün planlanan bütçe halkın bütçesi değil sarayın bütçesidir. O da savaş bütçesidir. Bu ülkenin kaynaklarını savaşa akıtarak iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

"Kayyum talandır, şiddettir, zulümdür"

HDP’li belediyelere kayyım atanmasına değinen Temelli, kayyum atamalarının hükümetin acizliğini gösterdiğini ileri sürerek, “Kaymakam ve Vali görevlendirerek halkın iradesini gasp edemezsiniz. Bu suçtur. Kayyum talandır, gasptır, şiddettir ve zulümdür. Biz kayyumlara karşı demokratik siyasetle mücadele edeceğiz. En yakın zamanda kayyumlar ile birlikte bu iktidarı da süpürüp atacağız” ifadelerini kulandı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU