Güney Koreli medya şirketi, Parazit’le kazandığı başarının ardından Hollywood'a açılıyor

Şirket; Endonezya, Tayland, Vietnam ve Türkiye’de de faaliyet gösteriyor

Usta yönetmen Bong Joon-Ho, filmi gençliğinde para kazanmak için ders verdiği zengin evinden ilham alarak çekti (IMDB)

Bong Joon Ho’nun yönettiği Altın Palmiye ödüllü Parazit’in (Parasite) arkasındaki stüdyo CJ Entertainment’ın yeni hedefi, küresel tüketim için İngilizce içerik oluşturmak.

Öte yandan 2013’te Snowpiercer adlı filmi yapan şirket, İngilizce içeriklere yabancı değil. Ancak şimdi, Hollywood merkezli çalışmayı hedefliyor.

Güney Kore'nin medya ve eğlence sektörünün önde gelen firmalarından CJ’nin yöneticisi Jerry Ko, “Yerel üretimlere (Endonezya, Tayland, Vietnam ve Türkiye) başarıyla başladık. Şimdi küresel pazarda yayımlanabilecek filmler üretmek için ilerlemeye devam ediyoruz” diye konuştu:

Variety’de yer alan habere göre, açılmayı hedefledikleri bir sonraki pazarın ABD olduğunu belirten Jerry Ko, sözlerini şöyle sürdürdü:

ABD’deki işimize, filmlerimizin yeniden yapım haklarını stüdyolara satarak, 2006’da başladık. Ayrıca küçük, bağımsız filmlerin finanse edilmesi gibi işler yaptık. Ancak en büyük atılım, Snowpiercer’le geldi. (...) 2016’da ise yeni bir yaklaşım geliştirerek, finans ve üretim konusunda daha ‘agresif’ davranmaya başladık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CJ Entertainment, 2017’de Türkiye’de yerel içerik üretimine başlamıştı. Ülkede ortak prodüksiyon, dağıtımcılık, pazarlama gibi alanlarda faaliyetler gösteren firma, ilk yerli içeriğinde BKM ile işbirliğine gitmişti. Bu işbirliğinin ürünü, Çin'de 30,6 milyon dolar hasılat elde etmeyi başaran, 2013 yapımı A Wedding Invitation'ın uyarlaması Acı Tatlı Ekşi olmuştu. Filmin yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu üstlenmiş, başrollerini de Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe için derleyen: Çağla Üren

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU