Feyzioğlu: Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan aklanmamıştır

Feyzioğlu, "Hukuk işliyor. Yaptığına baktı, 'Hüküm kesinleşinceye kadar ben bunları tahliye edeyim, hüküm kesinleştiğinde yatarı varsa geri alırım.' dedi. Olan bu. Ilıcak ve Altan aklanmamıştır” dedi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu / Fotoğraf: AA 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara’da Anadolu Yayıncılar Derneği’nin kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Son dönemde FETÖ davaları tahliyelerine ilişkin soru üzerine Feyzioğlu, istinaf aşamasında cezası kesinleşmiş, infazı başlamış 10 bin kişinin Yargıtay denetimi açıldığı için hükümlü olmaktan kurtulduğunu, sanık pozisyonuna geri döndüğünü söyledi.

"Bunlar Türk mahkemelerinin kararlarıyla suçlu ilan edilmişlerdir"

Bu çerçevede Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın tahliyesine değinen Feyzioğlu, “Hukuk işliyor. Yaptığına baktı, 'Hüküm kesinleşinceye kadar ben bunları tahliye edeyim, hüküm kesinleştiğinde yatarı varsa geri alırım.' dedi. olan bu. Ilıcak ve Altan aklanmamıştır. Bu kişilerin sırf siyasi iktidara muhalif diye vaktiyle devleti ele geçirme noktasına gelmiş bir hain, kanlı, sefil terör örgütünü her cümleleriyle desteklediklerini lütfen kendilerine 'Demokratım' diyenler unutmasın. Bunlar Türk mahkemelerinin kararlarıyla suçlu ilan edilmişlerdir. Gazetecilik yapmadıkları, suç işledikleri sabit olmuştur” yorumunda bulundu.

 

Metin Feyzioğlu
TBB Başkanı Feyzioğlu, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı / Fotoğraf: AA

 

Feyzioğlu, başka bir soru üzerine de siyasi partilerle hiçbir ilişkisi olmadığını vurgulayarak, "Hiçbir siyasi partide hiçbir göreve talip değilim, hiç olmadım ve olmayacağım. Şu anda bir siyasi partiye mensubiyet yerine doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etme imkanı vardır" diye konuştu.

Feyzioğlu, bazı baroların kendisini istifaya çağırmasının anımsatılması üzerine, dün itibariyle Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunun bazı baroların olağanüstü genel kurul taleplerini değerlendirdiğini söyledi.

“Barolarımız, 'Feyzioğlu neden Külliyeye gitti?' demişler, AP’ye gitseydim bunu derler miydi?”

Taleplerin içeriğine değinen Feyzioğlu, "Barolarımız, 'Feyzioğlu neden Külliyeye gitti?' demişler. Feyzioğlu AP'ye gitseydi, bunu diyecekler miydi? Alman Şansölyesi'ne gidip, 'Türkiye'de insan hakları yoktur, hapishanelerde işkence hem de sistematik işkence vardır.' deseydi bana kızacaklar mıydı? Bilmiyorum. Sadece soruyorum. Feyzioğlu ne yaptı? Meslektaşlarının ve vatandaşların on yıllardır birikmiş sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde en yetkili ve siyasi sorumlu olan Cumhurbaşkanı'na gitti. Sembolik değil, yetkili Cumhurbaşkanı" değerlendirmesinde bulundu.

“Hayatımda hiçbir kavgadan kaçmadım”

"İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna son nefesine kadar milli dava için mücadele edeceği yanıtını veren Feyzioğlu, devamında şunları söyledi:

"Hayatımda hiçbir kavgadan kaçmadım. Benim istikametim doğru, davamız haklı. Neden vazgeçeyim ki? Yaptığımızın yanlışlığını koysunlar ortaya amenna. Ben ülkemin Cumhurbaşkanı ile vatandaşlarımızın, meslektaşlarımızın sorunlarını tek tek çözmeye başlamışken ve Uluslararası Barolar Birliğinin Türkiye'yi etnik temizlikle suçlaması karşısında adında 'Türkiye' ibaresini taşıyan bir kurumun başkanı olarak, 'Siz ne hakla bunu söylersiniz Türkiye'ye ve Türk ordusuna' dedim diye mi istifa edeceğim.”

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU