Şili protestoları: Maskeli bir grup kiliseyi yağmaladı, üniversite binasını ateşe verdi

Şili’de on binlerce kişi cuma akşamı başkent Santiago’da sokaklara çıktı, gösteriler sırasında maskeli bir grubun bir üniversite binasını ateşe verdiği ve bir kiliseyi yağmaladığı aktarıldı

Şili'de devam eden protestolar nedeniyle Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi (APEC) ve BM İklim Değişikliği Konferansı (COP25) iptal edilmişti (Reuters)

Şili’de ulaşım ve elektrik zamlarıyla başlayan hükümet karşıtı protestolar cuma akşamı 75 bin Şililinin başkent Santiago’da sokaklara çıkmasıyla devam etti. Yerel medyanın aktardığına göre maskeli göstericiler Santiago’daki bir kiliseyi yağmaladı. Göstericiler kilisenin içindeki Hz. İsa heykellerini sokağa çıkararak ateşe verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Santiago’daki Plaza Italia meydanında başlayan gösteri büyük ölçüde barışçıl biçimde tamamlandı. La Tercera’nın haberine göre üç haftadır devam eden protestolarda cuma günü gerçekleştirilen miting en büyük ikinci gösteri oldu. 

 

le pictorium agency.jpg
Maskeli göstericilerin kiliseden çeşitli figürleri ve tabloları çıkararak barikat kurduğu aktarıldı (Le Pictorium Agency)

 

Fakat gösteriye katılan maskeli bir grubun Pedro de Valdivia Üniversitesi’nin tarihi binasına girerek binayı yağmaladığı ve o esnada binada yangın çıktığı aktarıldı. Göstercilerin Plazia Italia yakınlarında bulunan La Asuncion kilisesine girip Hz. İsa figürlerini dışarı çıkararak bunlardan önce bir barikat kurduğu sonrasındaysa barikatı ateşe verdiği belirtildi. 

DAHA FAZLA HABER OKU