AK Parti sözcüsü: SDG'ye Suriye halkının kaynaklarının aktarılacağını söyleyenler terörden yana

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada Pentagon'un SGD'ye petrol kaynaklarının aktarılacağı açıklamasını eleştirdi

Fotoğraf: AA

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığında açıklamada ABD'nin son dönemde Suriye'deki petrol kaynakları ile ilgili 'Suriye'deki petrol sahası geliri SDG'ye gidiyor' yönündeki tutumunu kınadı. 

"Suriye halkına ait kaynaklar üzerinde mülkiyet hakkı ilan etmek asıl işgalciliktir. Üstelik bu işgalcilik DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleri tarafından gerçekleştirildi" diyen Ömer Çelik, terör örgütlerinin Suriye halkına ait kaynaklara el koyduğunu, petrol başta olmak üzere kaynakları sattığını belirtti. 

Çelik: İsimsiz bazı yetkililer devletler adına konuşuyor

Çelik, "İsimsiz bazı yetkililer bazı devletler adına konuşuyor. Suriye halkına ait kaynaklar üzerinde kanunsuz hak iddia ediyorlar. Ve bu kaynakları terör örgütü SDG’ye kullandıracaklarını söylüyorlar. PKK herkesin terör örgütü olarak kabul ettiği bir yapı. Bu terör örgütünün etiketlerinden biri de SDG. Buna Suriye halkının kaynaklarını aktaracaklarını söyleyenler, Suriye halkına karşı terörden yana olduklarını bir kere daha tescil etmiş olurlar." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik, demokratik devletlerin bir yandan IŞİD ile mücadale verilirken bir yandan bir başka terör örgütüne destek verdiğini ifade etti, bunu demokrasilerin II. Dünya Savaşı sonrası karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit olarak niteledi:

Demokratik devletler DEAŞ’ı yenmeye odaklanırken teröre yeniliyor. Çünkü DEAŞ’la mücadele ederken bir başka terör örgütüne destek veriyorlar. Bir terör örgütünü yenerken, teröre yenilmek budur. Demokrasilerin İkinci Dünya Savaşı sonrası karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit budur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU