Iker Casillas'tan VAR önerisi: Pozisyonları inceleyen hakemlerin yanına bir de eski futbolcu koyalım

İspanyol kaleci Iker Casillas, çok konuşulacak bir VAR önerisinde bulundu. Casillas, VAR odasındaki hakemlerin pozisyonları daha doğru yorumlayabilmesi için eski bir futbolcunun VAR hakemine eşlik etmesi önerisinde bulundu

Iker Casillas / Fotoğraf: AFP

İspanya Milli Takımı ve Real Madrid'in efsane kalecilerinden Iker Casillas, Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda uygulanmaya başlanan ve sistemi kullanan birçok ülkede tartışmaları da beraberinde getiren Video Yardımcı Hakem (VAR) ile ilgili çok konuşulacak bir öneride bulundu.

Tecrübeli kaleci, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajda, şu değerlendirmeyi yaptı:

VAR odasında pozisyonları inceleyen hakemlerin yanına bir de eski futbolcu koyarsak, sistemi geliştirip oyunun daha iyi yorumlanmasını sağlarız.

 

 

Uzun yıllar Real Madrid’de oynadıktan sonra kariyerine Porto’da devam eden İspanyol futbolunun efsane kalecisi Iker Casillas, geçtiğimiz mayıs ayında kalp krizi geçirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından uzun süre futbola ara veren Casillas, geçtiğimiz hafta takımı Porto’nun antrenmanına katılarak hayranlarını sevindirdi. 

38 yaşındaki kalecinin ilk maçına ne zaman çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. 

İspanya Milli Takımı formasıyla bir dünya, 2 Avrupa şampiyonluğu kazanan Casillas'ın, altyapısından yetiştiği Real Madrid'de 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 5 La Liga, 2015'ten beri oynadığı Porto'da ise bir lig şampiyonluğu bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU