Siyanürle ölen 4 kardeşin mezar taşı olacak: Yakınları alamadı en yakın arkadaşı sahip çıktı

4 kardeşin kimsesi olmaması nedeniyle cenazeler Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyordu, ailenin yakını Serpil Alkan’ın cenazelerin defin işlemleri için kendisine verilmesi talebi kabul edildi, Mersin’deki üvey kardeşlerin dilekçesi bekleniyor

Fotoğraf: İHA

Her şey kapıdaki "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin" yazısının fark edilmesiyle başladı.

O notu görüp polise haber verenler, evin kapısının ardındaki drama tanıklık etti,  ardından da tüm Türkiye…

İstanbul Fatih'te 2'si kadın 4 kardeşin evlerinde ölü bulunması hala gündemde.

Cüneyt Yetişkin 48, Oya 54, Kamuran 60, Yaşar ise 56 yaşındaydı. 

4 kardeşin cenazesi 4 gündür Adli Tıp Kurumu morgunda tutuluyor. Zira yasalara göre cenaze belgesi resmi kurumlar tarafından düzenlenen ölüm belgesinin alınmasıyla başlıyor. Vefat evde olmuş ise söz konusu belge bağlı bulunulan İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden alınıyor. Ölüm belgesi alınmamış cenazeler için hiçbir işlem yapılamıyor, cenazeler gasilhaneye alınmıyor.

Cenazeleri Oya Yetişkin’in arkadaşı sahiplendi

Yetişkin kardeşlerin, babalarının üçüncü eşinden olan Mersin'deki 2 kız kardeşi cenazeleri almak için İstanbul'a gidemeyeceklerini söylemişti.

Üvey kardeşler Sebile İnan ile Nebile Atış "Biz de istemeyiz kardeşlerimizin kimsesizler mezarlığına gömülmesini ancak cenazeleri alacak imkanımız yok, büyüklerimizin adım atmasını bekliyoruz" diye konuşmuştu.

Bunun üzerine ailenin yakın arkadaşı Serpil Alkan devreye girdi.

Avukatıyla beraber defin işlemlerini yapabilmek için Adli Tıp Kurumu'na dilekçe vererek cenazelerin kendisine teslim edilmesini isteyen Serpil Alkan'ın savcılığa yaptığı başvuru onaylandı.

Independent Türkçe’ye konuşan Alkan “Onaylandı çok şükür, bekliyoruz. Cenazeyi ben alacağım. Resmiyete sokacağız. Mersin’deki kardeşleriyle görüştüm” dedi.

Avukat Aydın Egemen de, Mersin'deki üvey kardeşlerin, cenazelerin Serpil Alkan'a verilmesi için nöbetçi savcılığa dilekçe verdiğini açıkladı.

Alkan: Mezar taşları olacak, borçları kapatılacak

Serpil Alkan, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada kardeşlerin Ayazağa'daki mezarlığa defnedileceğini belirtti: 

Ayazağa’da defnedilecek. Mezar taşları olacak. Adana’da hayırsever bir arkadaşım o masrafları üstlenecek. Çiçeklerini yaptıracak. Ardında bıraktıkları borçların bir kısmı ya da tamamı kapatılacak. Onlar da huzurlu olsunlar. Ben de en son görevimi yapmış olayım. Oya ve Kamuran’ın yakın arkadaşıydım. Yaşar’ı da tanırdım. Çok güzel aileydi. Özel kişilerdi. Yazık oldu. İki gündür uyumadım, bugün biraz kendime geldim, sevindim. Ölüme seviniyorum düşünün.

Siyanür ile gelen ölüm

İstanbul Fatih'te 4 kardeşin evlerinde ölü bulunmasının ardından AFAD'ın yaptığı incelemede evde siyanür bulgusuna rastlanmış, kardeşlere yapılan ön otopside de hepsinin kanında siyanür bulunmuştu.

48,54, 56 ve 60 yaşlarındaki kardeşlerin anne babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda bir borç yükünün altında kaldıkları öne sürülüyor. 

Ailenin ekonomik sorunlar nedeniyle yaşadıkları konutun elektriğinin kesildiği belirtiliyor.

BEDAŞ'ın olayın ardından yaptığı "Bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına elektirik kesme işlemi iptal edilip daireye yeniden elektrik verilmiştir" açıklamasını bunun kanıtı. 

Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök'e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi medya ile ilişkiler sorumlusu Şükrü Küçükşahin, konunun belediyenin sosyal işler daire başkanlığı ile görüşüldüğünü, bir akrabanın çıkıp cenazeleri almak istememesi durumunda büyükşehirin devreye gireceğini söylemiş, Ayazağa ya da Kilyos'taki mezarlıklardan birine defnedileceğini ifade etmişti. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanmasının ardından kardeşlerin cenazelerinin nakil ve defin hizmetleri konusunda gerekli her türlü yardımı yapacağını duyurmuştu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU