Havan saldırıları yüzünden okulları tatil edilen öğrenciler için ders günü sayısı 6’ya çıktı

Havan saldırıları yüzünden 12 gün okullarından ayrı kalan öğrenciler için telafi dersleri başladı. İlk derslerini bugün gören öğrenciler, 28 Aralık’a kadar cumartesileri de okula gidecek. Kasımdaki ara tatil boyunca da dersler devam edecek

Fotoğraf: AA

Suriye’nin Türkiye sınırında bir güvenlik bölgesi oluşturmak için gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından Şanlıurfa Mardin’in sınır ilçelerine yönelik havan saldırıları düzenlendi. 18 kişinin hayatını kaybettiği saldıralar eğitimi de aksattı. Bölgedeki öğrenciler 12 gün okullarından ayrı kaldı.

Öğrencilerin okuldan ayrı kaldıkları günleri telafi etmek için cumartesi günleri özel bir program uygulanmaya başladı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ceylanpınar, Akçakale, Suruç ve Birecik ilçesindeki öğrenciler için ilk telafi dersleri yapıldı.

Psikososyal destek sürüyor

Telafi eğitimleri hakkında bilgi veren Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Turan şunları söyledi:

Öğrencilerimizin ve sivil halkın zarar görmemesi için okullara ara verilmişti. Şanlıurfa Valiliği bir plan yaptı, bu plan dahilinde bugün eğitimler başladı. 7 hafta boyunca cumartesi günleri ve 18-22 Kasım ara tatilleri telafi eğitimler için değerlendirilecektir. Bu şekilde öğrencilerimiz geri kaldıkları konularda normal seyrine geleceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz için psikososyal destek hizmetleri kapsamında rehber öğretmenlerimiz çalışıyor, öğrencilerimizde oluşan olumsuz etkileri kaldırmak için gayretle çalışmaktadırlar.

Yapılamayan 12 günlük eğitim öğretim için 9 Kasım ve 28 Aralık tarihlerindeki her hafta cumartesi günü telafi eğitimi gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra, 18-22 Kasım'daki ara tatilde de eğitimlere devam edilecek.

10 ilçe etkilendi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Akçakale, Suruç ilçelerinin tamamında, Birecik ilçesinin sınır bölgelerinde, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde 10 Ekim’de, Mardin Artuklu'da 13 Ekim’de, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde ise 13 Ekim’de eğitime ara verilmişti. Okullar 28 Ekim’de yeniden açılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU