Fenerbahçe-Kasımpaşa maçından notlar

Fenerbahçe, Süper Lig'in 11. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek maç fazlasıyla lider oldu. Sarı-laciverlilerin Kosovalı santraforu attığı 2 golle galibiyetin mimarlarından oldu

Vedat Muric, ligdeki toplam gol sayısını 7'ye yükselterek Fenerbahçe'nin en skorer oyuncusu oldu / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 11. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Sarı-lacivertlilerin maçta kazandığı iki penaltıyı da gole çeviren Vedat Muric, ligdeki gol sayısını 7'ye yükselterek takımının en skorer ismi olmayı sürdürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadıköy'de 5. penaltı

Fenerbahçe, bu sezon Kadıköy'de oynadığı 6 maçta 5 penaltı kazandı.

Sezonun ilk haftasında Ülker Stadı'nda oynanan Gaziantep Futbol Kulübü maçında sarı-lacivertliler, ilk yarı 3 penaltı kullanmıştı. Daha sonra ligde 9 maçtır beyaz noktaya gitmeyen sarı-lacivertliler, Kasımpaşa karşısında da 45 dakikada 2 penaltı kazandı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de aynı kaleye kullandığı 5 penaltının 4'ünü gole çevirdi.

 

Serdar Aziz - AA.jpg
Serdar Aziz / Fotoğraf: AA

 

Serdar Aziz siftah yaptı

Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Serdar Aziz, bu sezon ilk golünü kaydetti.

Bu sezon 4. kez forma giyen Serdar, maçın 59. dakikasında Tolga Ciğerci'nin kullandığı kornerde topu kafayla ağlara yolladı.

Serdar Aziz, geçen sezon devre arasında transfer olduğu sarı-lacivertlilerde ise 2. kez gol sevinci yaşadı.

 

Mauricio Isla - AA.jpg
Mauricio Isla (solda) / Fotoğraf: AA

 

Isla'ya direkt kırmızı kart

Fenerbahçe'nin Şilili futbolcusu Mauricio Isla, direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Isla, Olivier Veigneau'ya yaptığı sert faul sonrası hakem Ali Palabıyık tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

Isla, bu sezon Fenerbahçe'nin kırmızı kart gören ilk futbolcusu oldu.

 

Karim Hafez - AA.jpg
Karim Hafez / Fotoğraf: AA

 

Karim Hafez itirazlardan atıldı

Kasımpaşa'nın Mısırlı savunmacısı Karim Hafez, ilk yarının sonunda hakeme itirazlarından dolayı çift sarıdan kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'nin VAR incelemesi sonrası kazandığı penaltıyı gole çevirmesinin ardından Hafez, karşılaşmanın hakemine alkışla tepki gösterdiği için sarı kart gördü. Alkışa devam eden Hafez, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Kırmızı karttan sonra oldukça sinirlenen Karim Hafez'e Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş de tepki gösterdi. Kemal Özdeş, oyun alanını terk etmeyen oyuncusunu iterek soyunma odasına gönderdi.

 

Ersun Yanal-AA.jpg
Ersun Yanal / Fotoğraf: AA

 

Ersun Yanal: Biz bu oyunun çok daha iyisini oynamalıyız

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, çok daha iyi bir futbol oynamaları gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

Maçın sonucu ne olursa olsun oyundan mutlu değilim. İyi oyunla kaybettiğimiz maçları da düşünecek olursak orada da mutlu olmamıştık. Biz bu oyunun çok daha iyisini oynamalıyız. Biz buraya başkanımızdan en genç oyuncumuza birçok şeyi değiştirmek için geldik. Bunu da değiştireceğiz.

Oyunlarını geliştirmek için çalışacaklarını anlatan Yanal, "Kasımpaşa'nın ligde ilginç sonuçlar alacağını düşünüyorum. Çok daha olgunlaşmış bir takım. Bugün bunu gösterdiler, ilginç sonuçlar alacaklarını düşünüyorum" diyerek rakiplerini övdü.

Ersun Yanal, ortaya konan futbolun sorumluluğunu da üstlenerek, "Oyunu oynayan futbolcuları suçlamak en kolayı. Bütün sorumlusu benim. Oyuncuları sahaya çıkaran benim. Sorunun da çözümün de noktası benim. Bugünkü oyunun sorumlusu da bunu değiştirecek olan da benim" ifadelerini kullandı.

 

Kemal Özdeş - AA.jpg
Kemal Özdeş / Fotoğraf: AA

 

Kemal Özdeş: 10 kişi olmamıza rağmen Fenerbahçe'yi 3 adamla da olsa tedirgin ettik

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Fenerbahçe'ye 3-2 yenildikleri maçta rakiplerini eksik kalmalarına rağmen hücumda az adamla tedirgin ettiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısından konuşan Kemal Özdeş, sahadan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

Maçın garip halleri vardı. Maçın başında böyle bir baskıda, statta 1-0 geriye düşmek, sonra oyuna ortak olmak, Fenerbahçe'yi tedirgin etmek, 1-0'dan sonraki iyi durumumuzdu. Beraberliği de bulduk. En büyük problem, ikinci penaltının gol olmasıydı. Oyuncumuzun çok gereksiz itirazı ve aynı eylemden ikinci sarı kartı görmesi, 10 kişi bıraktı bizi. Maça çıkarken oyuncularıma ilk cümlem, 11 kişi tamamlamamızı istemiştim. Oyuncularım şimdi haklı oluğumu anladı.

Hakem kararlarına da değinen Kemal Özdeş, "Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde ilk penaltı için VAR'a bile çağrılmaz hakem. İkincisi penaltıydı tabii. Futbolun içindeki herkes, futbolumuzu geliştirmeli. Herkes bunda pay sahibi olabilir. İlk 11 haftada Anadolu takımları çok ciddi çıkış yaptı. Yatırım yapmış İstanbul takımları var. Bu yarış daha kaliteli olabilir. Yaptığımız her şey, futbolumuzu geliştirmeli. Yoksa Avrupa'dan mutsuz dönüyoruz. Garip, sığ çekişmelerle haftanın performanslarını, hakemlerini değerlendirerek kendimizi oyalıyoruz, buna üzülüyoruz. Bugün statta en güzel şey taraftar atmosferiydi. 30 binin 28 bini mutsuz ayrıldı. Bir maç fazlasıyla liderler ama bizim onları futbolla mutlu etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Hakemin sonuca etki etmediğini kaydeden Özdeş, şu değerlendirmede bulundu:

Fenerbahçe bize karşı kazanabilir. Resmi durdurduğunuzda Ozan'a bir diz var ama düşer mi o müdahaleyle, sorgularsınız. Yusuf'a yapılanı da penaltı verseydi, ikisine verilmezdi derdim. Hatayı biz yaptık, hakemin etkisi olduğunu düşünmüyorum. Oyuncularıma 'Yıldızlarla kurulu bir takıma karşı, takımın yıldız olduğu bir Kasımpaşa oynayacak.' demiştim. Çok mutsuz değiliz ama elimiz boş dönüyoruz.

Kırmızı kart gören oyuncusu Karim Hafez ile ilgilide konuşan Özdeş, "Hakemin yerinde ben olsam birinci eylemden sonra oyuncuyu oyunda tutmak isterdim. Bırakın 11'e 11 oynayalım Fenerbahçe bizi farklı yensin, taraftarlar daha mutlu ayrılsın" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU