İran Dışişleri, Press TV spikerinin ABD’de gözaltına alınmasına tepki gösterdi

İran devlet televizyonu Press TV’nin ABD vatandaşı spikeri Haşimi’nin FBI tarafından gözaltına alınmasına İran Dışişleri’nden tepki var. Bakanlık sözcüsü Askeri, tutuklamanın yasadışı olduğunu savunarak Haşimi’nin serbest bırakılmasını istedi

Merziye Haşimi (Fotoğraf: Wikipedia)

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin sunucusu Merziye Haşimi'nin ABD'de gözaltına alınmasını kınadı.

Haşimi'yi ‘derhal ve koşulsuz bir şekilde’ serbest bırakması için ABD'ye çağrıda bulunan Kasımi, İran-ABD vatandaşı kadın gazetecinin ABD'li güvenlik görevlileri tarafından kötü muameleye uğradığını da iddia etti.

İran Radyo ve Televizyon Kurumu İRİB Başkanı Ali Askeri, PRESS TV’nin spikerinin ABD’de tutuklanmasını yasadışı olarak niteleyerek, Merziye Haşimi’nin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

FBI tutukladı

Haşimi’yi ABD’de “karşı-casusluk” faaliyeti de yürüten FBI görevlileri tutukladı. Haşimi’nin Washington’da bir gözaltı merkezine götürüldüğü ifade edildi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU