Sinema krizi büyüyor: Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz yeni şirketle mi anlaştı?

Film yapımcıları ile Mars Entertainment Group (Cinemaximum sinema zinciri) arasındaki gelir anlaşmazlığı sebebiyle Gökbakar ile Yılmaz’ın, UIP şirketiyle anlaştığı ve yeni filmleri için vizyon tarihini belirledikleri öne sürüldü

MARS Entertainment Group ile anlaşmazlık yaşayan Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz'ın yeni filmlerinin dağıtımı için UIP şirketi ile anlaştıkları öne sürüldü

Komedyen, yapımcı ve oyuncu Gökbakar’ın Recep İvedik 6 filmini 8 Şubat’ta, Yılmaz’ın da Karakomik Filmler’i 15 Mart’ta vizyona sokmak için UIP ile anlaştığı iddia edildi. 

Sinemada bilet tartışmasında gözler Meclis’te

Sinema sektöründe yaşanan kriz, Meclis’in de gündemine taşındı. TBMM Genel Kurulu, ‘Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni yasalaştırmak için cuma ve cumartesi günleri mesai yapacak. Kurul, 18 ve 19 Ocak günleri saat 14:00’te toplanacak.

Cem Yılmaz'dan TBMM'ye yeni sinema kanunu desteği

Yapımcı, komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak yeni sinema kanununa destek verdi.

 

 

Mars Entertainment Group Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar’ın “Yeni Cem Yılmaz’lar çıkarırız” açıklaması tartışmanın fitilini ateşlemiş, aralarında Şahan Gökbakar'ın da bulunduğu pek çok sinemacı bu sözlere tepki gösterip Cem Yılmaz’a destek olmuştu. 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU