HDP'li belediye başkanlarına gözaltı

Van İpekyolu Belediyesi'nin eş başkanları terör soruşturması kapsamında gözaltında

Fotoğraf: AA

HDP'li Van İpekyolu Belediye Başkanı Aziz Yacan ve Eş Bakan Şehzade Kurt gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İpekyolu ilçesinin HDP’li Belediye Başkanı Yacan ve eş başkanı Kurt'a yönelik "PKK/KCK terör örgütüne üye olma" ve "Terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Adı geçen iki şahıs da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında, İpekyolu Belediye Başkanlığı ve makam araçlarında da arama yapılmış, suç unsuru olabilecek materyallere el konulmuştur" ifadesi kullanıldı.

Eş başkanların gözaltına alınmasıyla birlikte belediye binasına gelen polisin içeri kimsenin girmesine izin vermediği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP'li eş başkanlar, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde yüzde 54.47 oy alarak belediyeyi kazanmıştı.

HDK Sözcüsü de gözaltında

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun evine sabahın ilk saatlerinde polis baskını düzenlendi.

Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında evinde arama yapılan Şenoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

Şenoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin Twitter üzerinden bir mesaj paylaşan HDK, “Zulüm çarkı dönmeye devam ediyor. Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu gözaltına alındı. Bizler yalnızca bugünün değil, yarının da mücadelesini yürütenleriz. Yılmayacak, eksilmeyecek, tükenmeyeceğiz” dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU