Avengers senaristleri merak edilen soruyu yanıtladı: Kaptan Amerika, Thor'un çekicini nasıl kullanabildi?

Senarist Christopher Markus tutarsızlığın farkında olduklarını ama bunu görmezden geldiklerini söyledi

Tüm zamanların en büyük yapımlarından biri olmak gözlerin üzerinizde olacağı anlamına geliyor. Ve bu gözler yakın zamanda Avengers: Endgame’in olay örgüsünde Thor’un çekici Mjolnir’le ilgili bir tutarsızlık tespit etti.

Thor: Ragnarok’ta Odin, oğlu Thor’a, yıldırım yaratma gücünün çekiçle alakası olmadığını açıklıyor ve sonraları Thor çekici olmadan yeteneğini kullanmaya başlıyordu. Avengers: Endgame’de ise çekiç, Kaptan Amerika’yı Thor’un güçlerini elde etmeye layık gördü.

 

Kaptan Amerika - Marvel.jpg
Kaptan Amerika daha önce Yenilmezler: Ultron Çağı'nda çekici kaldırmaya çalışırken hafifçe yerinden oynatmış, bu durum Thor'u şaşırtmıştı (Marvel)

 

Steve Rogers yalnızca çekici kaldırabilmekle kalmıyor, Thanos’a karşı savaşırken yıldırım yaratmayı da başarıyor.

Bu, senaristler Christopher Markus ve Stephen McFeely’nin de farkında olduğu potansiyel bir tutarsızlık. 

CBM’e konuşan Markus şunları söyledi:

Bir noktada tartışma yaşandı çünkü özellikle Ragnarok’ta Thor’un çekiç olmadan yıldırım yaratabildiği ortaya konuyor. Hatta sanıyorum Odin, ‘Bunu sağlayan hiçbir zaman çekiç olmadı’ bile diyor. Yine de Kaptan çekici kullanıp yıldırım yaratıyor. Aklınıza bu şeyler geldiğinde ‘Bu yapmaktan geri durmak için fazla harika bir şey! Hakkında daha sonra konuşuruz’ diyorsunuz.

Senaristlerin tutarsızlığın farkında olması ama sahnenin harika olacağını düşündükleri için bu detayı görmezden gelmeleri, Marvel Sinematik Evreni’nde yakın gelecekte bu duruma bir açıklama getirilmeyeceğinin işaretini veriyor. 

Diğer Marvel filmleri hala yapım aşamasındayken Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) ve Avengers: Endgame’in peş peşe gösterime girmesi sonucunda bir tutarsızlık oluşmuş olabilir.

Thor: Ragnarok, Kasım 2017’de gösterime girmeye hazırlanırken Sonsuzluk Savaşı’nın önemli kısmı çekilmişti ve iki filmin ardışık olması göz önüne alındığında Endgame’in senaryosu muhtemelen tamamlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Markus ve McFeely’nin Marvel Sinematik Evreni’ndeki çalışmaları iki devasa Avengers filminden çok daha geriye gidiyor.

İkili, devam filmleri Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America: The Winter Soldier) ve Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nı (Captain America: Civil War) kaleme almadan önce İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (Captain America: The First Avenger) ile Marvel Sinematik Evreni’ne giriş yapmıştı.

Markus ve McFeely ayrıca Thor: Karanlık Dünya’yı da (Thor: The Dark World) kaleme aldı. 

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU