Şule Çet davası bilirkişi raporu: Sanığın telefonuna ölüm bildirim listesi gelmiş

Sanık Berk Akand’ın telefon kayıtları silinmiş olabilir

Fotoğraf: Şule Çet için Adalet Platformu

Ankara'da plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümü hakkındaki davada tutuklu sanık Berk Akand’ın telefonuna ait bilirkişi raporu girdi.

Raporun sonuç kısmında içeriklerin telefondan silindiği veya söz konusu tarihlerde başka bir telefonun kullanılmış olabileceği belirtildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Akand’ın telefonuna ait bilirkişi raporu dosyaya girdi.

Rapora göre, telefonda olayın yaşandığı Yelken Plaza ile ilgili herhangi bir resim ve video dosyasına ulaşılamadığı kaydedildi.

Raporun sonuç kısmında şöyle denildi:

Mobil cihazların inceleme işlemlerinde 28 Mayıs 2018-30 Mayıs 2018 tarihleri arasında kovuşturma konusu ile ilgili SMS, arama/aranma kayıtları, WhatsApp sohbet ve aranma içeriklerinin bulunmaması, bu tarih aralığının mobil cihazlardan silindiği veya belirtilen tarih aralığında farklı bir mobil cihazın kullanımından kaynaklanabileceği değerlendirilmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çet, Ankara’da bir plazanın 20’inci katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmişti.

Şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand çelişkili ifadeler vermiş ve olay yeri incelemenin eksik yapıldığına dair uzman raporları mahkemeye sunulmuştu.

Independent Türkçe, Cumhuriyet

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU