Avcılar'daki okulun bahçesinde servis aracının çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

İstanbul Avcılar'da Mehmetçik İlkokulu'nun bahçesinde servis aracının manevra yaptığı sırada çarptığı çocuk hayatını kaybetti, sürücü gözaltında

İstanbul Avcılar'da Mehmetçik İlkokulu'nun bahçesinde servis aracının manevra yaptığı sırada çarptığı çocuk hayatını kaybetti.

Sürücü gözaltına alındı, kaza nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İlkokulunun bahçesinde servis aracı şoförü Hüseyin Y. manevra yaptığı sırada 2. sınıf öğrencisi Eylül Mirzaoğlu'na (8) çarptı.

Çarpmanın etkisiyle aracın altında kalan öğrenci, ağır yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi, ağır yaralı öğrenci sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Okula gelen polis ekipleri okulun bahçesinde güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı.

Servis şoförü gözaltına alınırken kaza nedeniyle okulda eğitime 1 gün ara verildi. 

Yaşanan kazanın ardından veliler okul yönetimine tepki gösterdi.

Kazayla ilgili okul müdürünü suçlayan bir veli, "Benim arkam sağlam değil. Benim çocuğumu keyfe keder ölüme terk edemez. Bu müdürün hatasıdır. Öğlenci çocuklar geliyor içeri girecek, sabahki çocuklar çıkacak. Geçen sene toplantı yaptık. Hocam kapıyı kapatma bizim çocuklarımız bu kapıdan girip çıkamaz dedik. Ben kapı açacağım dedi. Arkada ana sınıfının bahçesi vardı. Kapı açtığı için oradan bahçeyi kapattı. Eski şoförler hiç bir çocuğu arka bahçede oynatmazdı. Çocuklar ön bahçede oynardı. Bu yeni servis şoförleri kendi adamları. Şimdi orayı açtı çocuklar gidiyor orada oynuyor. Adam kasıtlı yapmış demiyorum ama burada ihmal varsa bu okul idaresinin suçu" dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU