Arnold Schwarzenegger, "arkadaşım ve kahramanım" dediği Greta Thunberg'le bisiklet sürdü

Terminatör filmlerinin yıldızı, genç aktiviste ABD'de seyahat etmesi için elektrikli araba ödünç vermişti

Eski Kaliforniya valisi, Thunberg'le Kaliforniya'da çekilen fotoğraflarını paylaştı (Arnold Schwarzenegger/Twitter)

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, kendisini "çağımızın lideri" olarak tanımlayan Leonardo DiCaprio'yla buluşmuştu. Küresel iklim krizine vurgu yapma çabası ertesi gün onu  bir diğer Hollywood yıldızı Arnold Schwarzenegger'le bir araya getirdi.

Aktör ve Cumhuriyetçi Parti'nin eski Kaliforniya valisi Schwarzenegger Instagram hesabından, "kahraman" diye nitelediği Thunberg'le birlikte Santa Monica'da bisiklet sürdüğü fotoğrafları paylaştı.
 

Geçen hafta hem arkadaşım hem de kahramanlarımdan biri olan @GretaThunberg'le buluşup birlikte Santa Monica'da bisiklet sürmek harikaydı, kızım Christina'yla tanıştırmak için de can atıyordum. İlham olmaya devam et Greta!


Genç aktivist, COP25 İklim Zirvesi'ne katılmak üzere İsveç'ten Şili'ye gitmek için düşük karbonlu ulaşım araçlarından faydalanmıştı. Ancak Santiago'daki hükümet karşıtı kitlesel gösteriler sebebiyle Şili yetkilileri zirveyi iptal etti. Bunun ardından aralık başında Madrid'de düzenlenmesine karar verilen zirve için İspanya'ya gitmek isteyen Thunberg, şimdi yardım talep ediyor.

Thunberg 1 Kasım'da Twitter hesabından, “Görünüşe göre dünyanın öteki ucundan yanlış yere gelmişim.  Şimdi kasımda Atlantik'i geçmenin bir yolunu bulmalıyım... Birileri bir ulaşım aracı bulmama yardım edebilirse çok minnettar olurum" yazmıştı.

Thunberg ağustosta, bir yarış teknesinde 14 gün yol aldıktan sonra, BM İklim Zirvesi'ne katılmak için New York'a gelmişti.

Dünya liderlerine "boş sözlerinizle hayallerimi ve çocukluğumu çaldınız" diye seslenen Thunberg'in toplantıda yaptığı güçlü konuşması tüm dünyada manşet olmuştu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)'in paylaştığı bir gönderi ()

İnsanlık tarihinde, seslerin böylesi önemli anlarda ve bu tür dönüşümsel şekillerde yükseldiği birkaç zaman var ama GretaThunberg bizim çağımızın lideri haline geldi Kıymetini bilmediğimiz bu yaşanılır gezegenin tadını gelecek nesillerin de aynı şekilde çıkarabilmesi için bugün ne yapıyoruz? Tarih bizi bununla yargılayacak. Greta'nın mesajının, eylemsizlik zamanının sona erdiği her yerde dünya liderlerine bir uyanış çağrısı olmasını umuyorum. Geleceğin bize ne getireceğine dair umutlu olmamın sebebi, Greta ve dünyanın her yerindeki genç aktivistler. Greta'yla zaman geçirmek bir onurdu. O ve ben, gezegenimiz için daha parlak bir gelecek sağlama ümidiyle birbirimizi destekleme taahhüdünde bulunduk. #FridaysforFuture #ClimateStrike


Bu haftaki bisiklet sürüşü, Thunberg ve Schwarzenegger'in ilk karşılaşması değil. Genç aktivist mayısta, Schwarzenegger'in çevreci kuruluşu #R20 tarafından Viyana'da düzenlenen Avusturya Dünya Zirvesi'ne katılmıştı.

Zirvede iklim şüphecilerine seslenen Schwarzenegger, "İnsanlara iklim değişikliğine ve kirliliğe dair yalan söylemeyi bırakıp, boş laflar yerine çözüm sunmanızı istiyoruz" demişti.

Zirvede Thunberg de  konuşmuş ve şunları söylemişti:

Bunu olduğu gibi adlandırmalıyız: Acil durum. Biz çocuklar dünya liderleri veya bilim insanları değiliz ama burada bulunan sizlerin çoğu öyle. İnsanlar sizi dinler ama çoğunuz bu sorumluluğu üstlenmekte başarısız oldunuz. Biz gençler uyanıyor ve söz veriyoruz, bunun yanınıza kar kalmasına artık izin vermeyeceğiz.

Schwarzenegger, Thunberg'in ABD ve Kanada'daki seyahatlerini elektrikli araç kullanarak gerçekleştirebilmesi için eylülde bir Tesla Model 3 tahsis etmişti.

Öte yandan, 72 yaşındaki Terminatör'ün genç aktivistle buluşması, hayran kitlesi arasındaki kimi grupları üzmüşe benziyor.

Schwarzenegger'in Instagram paylaşımına yorum yapan biri şöyle yazdı:

Büyük bir hayranındım. Ama şimdi bir avuç elitist tarafından kukla olarak nasıl kullanıldığını görebiliyorum. Bu, Avusturyanın küçük bir kasabasından gelip dünyanın en ünlü vücut geliştiricisi ve aktörü olan bir adam. Bana Icarus'un hikayesini hatırlatıyor. Çok üzücü.

Buluşma hakkında MailOnline hikayesi paylaşan bir başkasıysa, "Hollywood'da geriye kalan tek adamın Clint Eastwood olduğuna dair bir kanıt daha" diye yazdı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/environment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU