Uluslararası Ceza Mahkemesi: Oğul Kaddafi derhal tutuklansın

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Libya’da savaş suçu işlediği iddia edilen ve aralarında Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin bulunduğu 3 şüphelinin, acil olarak tutuklanmalarını istedi

Oğul Kaddafi'nin Libya'nın Zintan kentinde yaşadığı ileri sürüldü / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde konuşan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Fatou Bensouda, Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin de aralarında olduğu savaş suçu işledikleri iddiası ile aranan 3 kişinin derhal tutuklanmaları çağrısı yaptı.

indir.jpg
UCM Savcısı Fatou Bensouda / Fotoğraf: Reuters​​​​​​​

 

3 şüphelinin kaldıkları yerlerinin bilindiğini belirten Bensouda, ''Ofisim 3 şüphelinin de nerede olduğu konusunda güvenilir bilgilere sahip'' dedi.

Libya'da çatışmaların ve şiddet olaylarının arttığını söyleyen Bensouda, ülkenin uluslararası toplumun desteği olmadan uzun süren bir kargaşa ve "kardeş katli" ile karşı karşıya olacağı konusunda uyardı..

Kaddafi Zintan kentinde

Bensouda, oğul Kaddafi'nin Libya'nın Zintan kentinde, eski Libya istihbarat ajansı başkanı Al-Tuhamy Muhammed Halid'in Mısır'da, General Halife Hafter kontrolündeki Libya Ulusal Ordusu'nda komutan Mahmut el-Werfalli'nin ise ülkenin doğusunda Bingazi civarında olduğuna inanıldığını söyledi. 

Libya'da 2011'de devrik lider Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinden bu yana devam eden iç savaş nedeniyle meşruiyet krizi yaşanıyor. Uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU