UBER'e izin yok

Independent Türkçe’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre UBER ve benzeri sistemlere izin çıktığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Üç firmaya verilen A1 yetki belgesi taksicilik faaliyetlerini kapsamıyor

Üç firmaya verilen A1 yetki belgesi sadece lüks serbest taşımacılıkta kullanılacak, araçlar kiralık olamayacak / Fotoğraf: AA

Türkiye'deki resmi faaliyetleri yasaklanan UBER'e yeniden izin verildiği haberleri gündemde.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un soru önergesini yanıtlarken açıkladığı "taşımacılığa ilişkin yeni yasal düzenlemeler"in UBER'i de kapsadığı iddia edildi.

Independent Türkçe’nin bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre ise yeni yasal düzenleme taksicilik hizmetlerini kapsamıyor.

Kaynaklar, Bakan Turhan’ın açıklamasında belirttiği "üç firmaya verilen A1 yetki belgesi"nin sadece özel lüks taşımacılık hizmetlerine yönelik olduğunu söyledi.

Bakanlık yetkilileri, söz konusu belgenin sadece üç firmaya verilmesine ilişkin olarak ise “A1 yetki belgesini alabilmek için belli şartları yerine getirmek gerekiyor. Dolayısıyla bu şartları yerine getirebilen üç firma vardı. Daha fazla olsaydı, ayrım yapılmaksızın onlara da belgeleri verilirdi” yorumunu yaptı.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre A1 yetki belgesi alabilmek için ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 4 adet özmal araç gerekiyor.

Bu araçların yüksek motorlu ve en fazla 4 yaşında olması, belli miktarda sermaye sahibi olunması da aranan kriterler arasında.  

 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU