Albayrak: Dar gelirlileri ev sahibi yapacak yeni model hazırladık

Albayrak’ın verdiği bilgiye göre dar gelirliler 20 yıl vade ve en düşük faiz oranıyla kiradan ödemelerle ev sahibi olabilecek

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “dar gelirli” olarak nitelendirdiği vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak bir modelin çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

“Dar gelirli vatandaşlar özelinde müjde vermek istiyorum” diyen Albayrak, Samsun’da iş insanları ile gerçekleştirdiği buluşmada şunları söyledi:

Asgari ücretli dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak modelin finansman altyapısını tamamladık. 20 yıl vadeyle, en düşük faiz oranıyla kiradan daha ucuz maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşları ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık. Her yıl en az 100 bin vatandaşı ev sahibi yapacak bu modelin detaylarını bu ay bitmeden Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özel bir programla anlatacağız. 

Çevre Bakanlığı’ndan da bir proje

Türkiye'deki dar gelirli ve dezavantajlı grupların konuta erişimini kolaylaştırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Konut Araştırması Projesi" başlattığı bildirilmişti.

Bu program,  2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda paylaşılmıştı.

Plana göre dar gelirlilere ve dezavantajlı gruplara yönelik 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut üretilmesi hedefleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU