Mehmet Y. Yılmaz: Böyle hissettiğim için biraz huzursuzlandım ama Bahçeli ile aynı hissiyatı paylaşıyorum

T24 yazarı: Hükümet, Fethullahçıların dershane tekerine çomak sokmasaydı, onlar da ellerindeki 17 – 25 Aralık kayıtlarını ortaya çıkarmayacaklardı

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı'na getirdiği eleştiriler yüzünden partinin hedefi olan T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü yazısında "FETÖ'nün siyasi ayağını" soran Devlet Bahçeli'ye hak verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın cezaevinden tahliye edilmesine tepki gösterdi. MHP lideri, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz öncesi FETÖ’nün değirmenine su taşıyan malum şahısların bazıları beraat etmiş, bazıları da adli kontrol şartı ile tahliye edilmişlerdir.

Bunun 15 Temmuz şehitlerine yapılan haksızlık ve hadsizlik olduğunu da ekledikten sonra şöyle konuştu:

FETÖ’nün siyasi uzantıları konusunda henüz mesafe alınmaması da ister istemez kafalarda soru işaretlerine neden olmaktadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Böyle hissettiğim için biraz huzursuzlandım tabii ama bu kez Devlet Bahçeli ile aynı hissiyatı paylaşıyorum: FETÖ’nün siyasi ayağı nerede?" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

Biliyorsunuz TBMM’de bunun için bir Araştırma Komisyonu bile kuruldu ama hazırladıkları uyduruk rapor bile ortada yok.

TBMM Başkanı, raporun “resmen tamamlanmadığını, kadük olduğunu” söylüyor.

Oysa bu raporu, Komisyon Başkanı Reşat Petek’in, zamanın TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a medya önünde teslim ettiğini dün gibi hatırlıyorum!

Komisyonu zaten doğru dürüst çalıştırmamışlardı, şimdi yazılan o raporu da yok sayıyorlar!

AK Parti iktidarının "FETÖ'nün siyasi ayağının bulunup cezalandırıldığına" inanılması istediğini söyleyen Yılmaz, yazısında özetle şunları yazdı:

Yani çok ilginç bir gizli örgüt bu: En sıradan kamu kurumunda bile örgütlenmeye çalışmışlar, kendi adamlarını üst makamlara koymaya uğraşmışlar ama iş siyasete gelince alt kademedeki bir kaç ilçe başkanı ile yetinmişler!

Buna inanırsak, FETÖ’nün AKP içindeki uzantılarını kurcalamayacağımızı, AKP’nin bu işin büyütülmesindeki rolünün tartışılmayacağını düşünüyor olmalılar.

FETÖ denilen örgütün AKP iktidarı döneminde palazlandırıldığını, devletin neredeyse bütün önemli kadrolarının bunlara teslim edildiğini biliyoruz.

Zaten Cumhurbaşkanı da söylemişti, “ne istedilerse verdim” diye!

Birbirleri ile iktidar paylaşımı yüzünden kavgaya girişmeselerdi, kim bilir şu anda başımıza birlikte ne çoraplar örüyor olacaklardı.

Şurası çok açık: Hükümet, Fethullahçıların dershane tekerine çomak sokmasaydı, onlar da ellerindeki 17 – 25 Aralık kayıtlarını ortaya çıkarmayacaklardı.

Independent Türkçe, T24

DAHA FAZLA HABER OKU