Seyircilerin merak ettiği konuya yönetmen nihayet açıklık getirdi: Joker, Dumond’u öldürdü mü?

Sahne, Arthur Fleck’i komşusu Sophie Dumond’la son kez gösteriyor

Joker’in yönetmeni Todd Phillips’e göre filmin silinmiş bir sahnesi önemli bir karakterin kaderini açıklığa kavuşturacaktı.

DC Comics filminde Arthur Fleck’in ((Joaquin Phoenix) komşusu Sophie Dumond (Zazie Beetz) ile birkaç kez etkileşimde bulunduğu görülüyor. 

Fakat filmin sonuna doğru Fleck’in Dumond’u gerçekten tanımadığı ve ilişkilerinin tamamen Fleck’in hayali olduğu anlaşılıyor.

Fleck dairesine zorla girdikten sonra Dumond’u son kez görüyoruz. Bu sahnede Dumond, kötü olma yolundaki Fleck’le yüzleşiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzleyiciler filmin bu aşamasında Fleck’in Dumond’u öldürüp öldürmediğini merak ederken, yönetmen Phillips filmin öldürmediğinin sinyalini açık şekilde verdiğini söyledi.

Indiewire’a konuşan yönetmen, “Onu kesinlikle öldürmüyor. Filmin yapımcısı ve senaristi olarak onu öldürmediğini söylüyorum. Bunun izleyicilere neredeyse ‘Ne kadar çılgın?’ diye sordurtacak bir son sınav olması fikrini seviyoruz (…) Konuştuğum birçok kişi onu öldürmediğini düşünüyor çünkü sadece kendisine yanlış yapan kişileri öldürdüğü fikrini anlıyorlar. Onun (Dumond) bununla bir ilgisi yoktu. Çoğu kişi şunu anlıyor ki bir kötü karakter olarak bile belli bir kurala göre yaşıyordu. Tabii ki koridorun sonunda bu kadını öldürmedi” dedi.

Phillips’in websiteye yaptığı açıklamaya göre, Fleck’i dairesinde bulduğu sahnenin ardından Dumond bir kez daha görünecekti.  

Phillips’e göre silinen sahne Dumond’u televizyonda, kahramanı Murray Franklin’in (Robert De Niro) şovuna çıkan Fleck’i izlerken gösteriyor. 

Sahne filmde yer almadı çünkü Phillips hikayeyi Fleck’in bakış açısından anlatmaya odaklanmak istedi. 

Phillips yakın zamanda, Joker üzerinde çalışırken çekilen bir dizi kamera arkası fotoğrafı yayımlamıştı. Görüntüler başka bir DC Comics karakteri Catwoman’a açık bir göndermede bulunuyor.

Bu arada Phoenix, Joker’in devam filminde oynamaya istekli olduğunu belirtmişti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU