Boşanma aşamasındaki eşine kurşun yağdıran Hasan Cora hakim karşısına çıkıyor

Hasan Cora'nın Ayşegül Cora'ya düzenlediği silahlı saldırının sesleri, o sırada açık olan cep telefonuna yansımıştı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Cora'ya sokak ortasında kurşun yağdıran Hasan Cora'nın yargılanmasına 8 Kasım'da başlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayşegül Cora'yı 8 kurşunla vurduktan sonra ölmediğini öğrenen Hasan Cora, boşanma aşamasında olduğu eşini kaldırıldığı hastaneye giderek öldürmeye çalıştığı sırada yakalandı.

Tutuklanıp Silivri hapishanesine gönderilen Hasan Cora, ilk kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma, cuma günü Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13:30'da görülecek. 

23 yıla kadar hapsi isteniyor

Hasan Cora hakkında düzenlenen iddianamede "Birinci derece akrabayı tasarlayarak öldürme teşebbüsü" ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından hakkında 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Telefonu saldırıyı kaydetmişti

Hasan Cora'nın Ayşegül Cora'ya düzenlediği silahlı saldırının sesleri, o sırada açık olan cep telefonuna yansımıştı.
 


"Silah var üzerimde, seni şu an vururum"

Ayşegül Cora'nın Hasan Cora'ya karşı önlem olarak olay anında açık olan telefonuna yüklediği ses kaydedici program, silahlı saldırı anını kaydetmişti. 

Hasan Cora ve Ayşegül Cora arasında olay anında geçen diyalog şöyledi:

Hasan Cora: Silah var üzerimde. Seni şu an vururum.
Ayşegül Cora: Varsa var, ne yapayım ya? Allah Allah.
Hasan Cora: Konuşacağız.
Ayşegül Cora: Hayır. Ebru, Hasan yanımda. (Telefondaki arkadaşına söylüyor) Konuşmayacağım ya.
Hasan Cora: Seni vuruyorum. 
Ayşegül Cora: Vur.


Avukat Polat: Bütün kadınları dayanışmaya bekliyoruz

Ayşegül Cora'nın avukatı Melike Polat, duruşma öncesinde kadınları Ayşegül Cora'yla dayanışmaya çağırdı. Polat, şunları söyledi: 

Ayşegül Cora, daha önce defalarca eşinden şiddet gördü. Bu şiddetlere dayanamayan Ayşegül Cora, evden ayrılarak İstanbul'a kardeşinin yanına gelmişti.

Ayşegül Cora, 5 Haziran 2019 sabahı işe gitmek için evden çıktığında Hasan Cora, Ayşegül Cora'yı takip edip 8 kurşunla vurdu.

Ölmediğini öğrendiğinde de 'yarım kalan işini tamamlamak' için bu kez silahla hastaneye gitti. Hastanede polisler tarafından yakalandı. Üstelik Ayşegül Cora'nın koruma kararı da vardı.

Hasan Cora o günden beri 'birinci derece akrabayı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından' tutuklu.

İlk celse 8 Kasım Cuma günü 13.30'da Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Hasan Cora'nın hiçbir indirimden faydalanmadan cezalandırılmasını isteyeceğiz.

Ayşegül Cora, Hasan Cora ile ilk kez yüzyüze gelecek. Bütün kadınları Ayşegül'le dayanışmaya bekliyoruz.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU