Şampiyonlar Ligi'nde Erling Haland'ın gecesi

Organizasyonda E grubunda 4. hafta, oynanan iki maçla tamamlandı. Salzburg'un 19 yaşındaki santrforu Erling Haland, gol sayısını 7'ye çıkartarak Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 4 maçında en fazla gol atan futbolcu oldu

Erling Haland / Fotoğraf: AFP

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E grubunun 4. haftası 2 karşılaşmayla tamamlandı. 

E Grubu'nda Napoli, sahasında Salzburg ile 1-1 berabere kaldı. 

Napoli'nin golünü, 44. dakikada Hirving Lozano, Salzburg'un golünü ise 11. dakikada penaltıdan Erling Haland attı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 3 maçında 6 kez fileleri havalandırarak rekor kıran 19 yaşındaki Haland, gol sayısını 7'ye çıkardı ve ilk 4 karşılaşmanın rekorunu da ele geçirdi.

Norveçli milli santrfor ayrıca rekoru paylaştığı Raul Gonzalez (1995-1996 sezonu) ve Kylian Mbappe'yi (2016-2017) geçerek turnuva tarihinin bir sezonda en fazla gol atan 20 yaş altı oyuncusu oldu.

 

Alex Oxlade-Chamberlain-Reuters.JPG
Liverpoollu Alex Oxlade-Chamberlain (solda), takımına galibiyeti getiren golü attıktan sonra büyük sevinç yaşadı / Fotoğraf: Reuters

 

Liverpool Genk'i eli boş gönderdi

Grubun diğer karşılaşmasında İngiltere temsilcisi Liverpool, Belçikalı Genk'i konuk etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anfiled Road'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi Liverpool, 2-1 kazandı.

Liverpool'a galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Georginio Wijnaldum ve 53. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain kaydetti. Genk'in tek golünü 40. dakikada Mbwana Samatta attı.

Alınan bu sonuçların ardından puanını 9'a yükselten Liverpool ilk sıraya yerleşti. 8 puanlı Napoli 2., 4 puanlı Salzburg 3., 1 puanı bulunan Genk ise 4. ve son sırada yer aldı.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU