Sözcü yazarı: Hep birlikte "Güzel Avrat"a sığındılar

Deniz Zeyrek: Bir an önce gerçeği net bir şekilde ortaya çıkarıp sorunu ortadan kaldırmazlarsa artık zor yedirirsiniz ıspanağı!

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul ve Tekirdağ'da ıspanak dolayısıyla zehirlenmelerle ilgili devlet kurumlarından yapılan açıklamaları köşesine taşıdı.

Birçok kurumdan yapılan açıklamada zehirlenmenin kamuoyunda "Güzel Avrat otu" olarak bilinen Atropa belladonna yüzünden olduğunu hatırlatan Zeyrek, şunları yazdı:

Koskoca bakanlar, bürokratlar yalan söyleyecek değil ya... Hemen inanmamızı beklediler.

Bilim insanlarının açıklamalara vatandaş kadar kolay inanmadığını belirten Sözcü yazarı, Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Erdem Yeşilada'nın şu sözlerini aktardı:

Güzel avrat otu, çok kıymetli bir bitki. Biz bile bulamıyoruz. Kim bu kadar insanı zehirleyecek kadar bulmuş da ıspanağın arasına serpiştirmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek, yazısını şöyle sonlandırdı:

Bakanların, bürokratların kendilerini olayın dışında tutmak için ortaya attığı bu iddia, yemekte ıspanak pişirmek isteyen insanları ikna etmeye yetti mi dersiniz?

Tabii ki yetmedi.

Yüce devletimizin, üretimde mi nakliyede mi depoda mı diye bakmayıp, zehrin kesin kaynağını tespit etmemesi, zehir riskini sıfıra indirmenin yollarını göstermemesi, halkımızın da anında ıspanağa mesafe koymasına neden oldu.

Tek bir kişi almaya yanaşmadığından dolu tezgahlar boşalmadı. Tezgahlar boşalmayınca da ıspanaklar tarlada kaldı.

Haliyle de zehirlenen vatandaşların mağdur olması yetmiyormuş gibi çiftçi ve pazarcılar da mağdurlar listesine eklendi.

Uzun lafın kısası, Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, ya da konuyla ilgili denetimleri yapması gereken her kimse, hep birlikte “Güzel Avrat”a sığındılar.

Bir an önce gerçeği net bir şekilde ortaya çıkarıp sorunu ortadan kaldırmazlarsa, ister Temel Reis getirilsin ister Safinaz, (bırakın çocukları, yetişkinlere dahi) artık zor yedirirsiniz ıspanağı!

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU