Ali Koç Ersun Yanal'la görüşmesini anlattı: Hocam çocuklara söyle dikkat etsinler, maçın hakeminden son derece endişeliyim

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği'nin olağanüstü genel kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Koç, VAR ile ilgili "Teknolojiye inanıyoruz ama teknolojiyi kullanan insanların da adil olması gerekiyor" dedi

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz pazar günü Süper Lig'de oynadıkları İstikbal Mobilya Kayserispor maçındaki hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ali Koç, "Pazar akşamı Kayserispor ile bir maçımız vardı. Söylediklerim Kayserispor’un galibiyetine gölge düşürmesin. Hakem kararlarıyla ilgili görüşler devam ediyor. Biz sıcağı sıcağına, durumu hazmetmeden, kanal kanal gezerek açıklama yapmıyoruz. Tartışmalı bir konuda açıklama yapacaksak, her şeyi değerlendirip bir açıklama yapma tarzını benimsedik. Taraftarlarımız bizi tenkit edebilir ama Fenerbahçe’ye yakışanın bu olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan sıcağı sıcağına açıklama yapmadık. Dün bir açıklama yaptık ve kimseyi hedef almamaya özen gösterdik" ifadelerini kullandı.

"Maçın hakeminden son derece endişeliyim dedim"

Maçtan bir gün önce Trabzonspor’un Göztepe ile oynadığı maçla ilgili bir hatırlatmada bulunan Koç, "O maçla ilgili verilen kararlar, hakem hataları iddiaları tartışılırken, bir kanal ve spor müdürü bu maçta yaşananları sanki lig dizayn ediliyor, organize ediliyor, Fenerbahçe kollanıyor gibi konuşuldu. Bu açıklamalar Fenerbahçe ile hatta şahsıma kadar getirildi. Aslında ana amaç hakemleri ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) etkilemekti. Ertesi gün bizim maçımız vardı. Öğlene doğru hocamızı aradım. 'Hocam yapılan tartışmalar, değerlendirmeler var. Bunun bir amacı var. Çocuklara söyle dikkat etsinler, maçın hakeminden son derece endişeliyim' dedim. Korktuğumuz da başımıza geldi" serzenişinde bulundu.

Başkan Koç, somut bilgiler vermemekle ve sessiz kalmakla suçladığı iddia sahiplerine, şunları söyledi: 

Fenerbahçe 3 puan alamadı, arayı açamadı. Lig temiz hale mi geldi? Yapılan açıklamalara dikkat etmek gerek. Bu sorumsuzluğun son bulması lazım. Savcılar ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) harekete geçmesi gerektiğini söyledik. Türk futbolunun temizlenmesi gerektiğini söylemiştik. Aynı noktadayız. TFF’nin başarılı olması için de elimizden geleni yapacağımızı söyledik.

"Verilmeyen 3 penaltımız var"

Fenerbahçe'nin gol yollarında etkisiz kalmasının hakem hatalarını örtmeyeceğini dile getiren Koç, "Verilmeyen 2 hatta 3 penaltımız var. Bizim golümüzden önce net yüzde yüz faul var. Hiçbir şekilde VAR’a gidilmedi. Altyapısını kulüpler ödedi. İlk 5 hafta gidildi şimdi gidilmiyor. Sert bir maçtı. Rakibimizin pek kart görmemesi dikkat çekici. Kalecimiz Altay’ın pozisyonu da cezalandırılmadı. Bu da belki bir suçluluk göstergesi. Çorba bir maç oldu. Pekiyi, lig dizayn ediliyor diyen arkadaşlar ne oldu?" değerlendirmesinde bulundu.

"6222 sinekleri değil bataklığı kurutmak için olmalı"

Türk adaletine güvenerek böyle bir ortam yaratmaya çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Fenerbahçe olarak böyle şahısların üstüne 6222 ile gideceğiz. 6222 sinekleri değil bataklığı kurutmak için olmalı. Ancak böyle fayda sağlar. Hepimizin bir silkelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kulüpler Birliği’ndeki seçim de hayırlı, uğurlu olsun. Bugünkü toplantıda hakemlerle ilgili hiçbir şey konuşulmadı.

"Her kulübün 2’şer hakkı olmalı"

MHK'nın VAR ile ilgili dün yayınladığı açıklamayı da değerlendiren ve kulüplerin her devre 2'şer kez itiraz hakkının olması gerektiğini aktaran başkan Koç, sözlerini şöyle noktaladı: 

MHK’nin açıklamasını yeterli bulmuyorum. Her kulübün 2’şer hakkı olursa daha adil olur. Teknolojiye inanıyoruz ama teknolojiyi kullanan insanların da adil olması gerekiyor. Bizde üzücü bir tespit oldu. Kasti demek istemiyorum, tesadüf hiç demek istemiyorum. Geçen yıl da söyledim. Hakemlere mesaj vermenin yöntemleri var. Bunlardan biri atama şekilleri. Öyle yapıldı demiyorum. Ama kazandığımız haftanın hakemleri görev alamıyor. Biz yine de adalete güveniyoruz. İnanmak istiyoruz. İnanmazsak, kitleler buna inanmazsa olmaz.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU