Kulüpler Birliği Vakfı'ndan UEFA'ya deklarasyon: Milli takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrıştırıcı ve siyasi tavır kabul edilemez

Maslak'ta toplanan 18 Süper Lig kulübünün başkan ve temsilcileri, UEFA'nın başlattığı "asker selamı" soruşturmalarına tepki olarak bir deklarasyon yayınladı

Maslak'ta düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı Olağanüstü Genel Kurulu'nda 18 Süper Lig kulübü, uluslararası maçlarda Türk futbolcuların attıkları gollerden sonra yaptıkları "asker selamı" gerekçesiyle soruşturma başlatan UEFA'ya gönderilmek üzere ortak bir deklarasyon imzaladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hazırlanan deklarasyonda, "Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) elemelerinde Arnavutluk ve Fransa'ya attığı gollerden sonra futbolcularımızın verdiği asker selamını 'provokatif politik davranış' olarak gören ve bu maçlar hakkında inceleme başlatan UEFA ayrıca İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün UEFA Avrupa Ligi'nde Wolfsberger ile oynadığı maçta attığı gol sonrası asker selamı verdiği için milli futbolcu İrfan Can Kahveci başta olmak üzere Robinho, Edin Visca, Junior Caicara, Mehmet Topal ve Okechukwu Azubuike hakkında disiplin soruşturmasu başlatmıştır. UEFA'nın milli takımımıza ve kulüplerimize yönelik bu ayrıştırıcı ve siyasi tavrı kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Vakfın yaptığı açıklamada, UEFA'nın uyguladığı çifte standardın kınandığı ve asker selamının arkasında durulduğu belirtildi.

Açıklama, şu sözlerle sonlandırıldı:

Biz, Süper Lig'in 18 kulübü olarak "Esas olan ülkemizin itibarıdır ve söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diyor, milletimizin haklı duruşunu desteklediğimizi belirtiyoruz.

Vakfın yayınladığı deklarasyonun altına 18 Süper Lig kulübünün başkanları ve temsilcileri imza attı.

 

 

Ne olmuştu?

Türkiye'nin düzenlediği 'Barış Pınarı Operasyonu'na destek amacıyla EURO 2020 elemeleri'nde A Milli Futbol Takımı oyuncularının Arnavutluk ve Fransa maçlarında attıkları gollerden sonra 'asker selamı' verdikleri gerekçesiyle UEFA soruşturma başlatmıştı. 

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi 3. hafta karşılaşmasında Avusturya'nın Wolfsberger ekibiyle oynanan karşılaşmada attığı gol sonrası asker selamı veren Medipol Başakşehirli futbolcular İrfan Can Kahveci, Robinho, Edin Visca, Junior Caicara, Mehmet Topal ve Okechukwu Azubuike hakkında da inceleme başlatılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU