Bahçeli’den “KHK bir faciadır” diyen Arınç’a: 15 Temmuz’u kenara itip merhamet dilenciliği yapmak şehide ihanettir

MHP lideri Devlet Bahçeli, Bülent Arınç’ın “KHK bir faciadır” açıklamasını “mağdur edebiyatına bağlamakla” eleştirdi

Fotoğraf: AA

Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın gazeteci Kemal Öztük’ün YouTube kanalında sarf ettiği “KHK bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki. Ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum” sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yanıt geldi. 

Bir yazılı açıklama yayınlayan Bahçeli, “FETÖ’yle mücadelenin sulandırılmasının yanı sıra, KHK faciadır değerlendirmesiyle birlikte mağdur edebiyatına bel bağlanması 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine büyük bir haksızlık ve hadsizliktir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, “15 Temmuz’un vahim ve kanlı gecesini bir kenara itip merhamet dilenciliğiyle, vicdan istismarıyla mesafe almaya teşebbüs etmek, dahası FETÖ’cüleri aklamaya yeltenmek şehide şühedaya ihanettir” diye konuştu. 

“Bir Danıştay üyesinin benzinlikte çalışmasından acı duyuyorum”

Bülent Arınç, Kemal Öztürk’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: 

Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilmiş bir kadını gördükçe, eşi polis, ihraç edilmiş bir başka kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Ve onlara birkaç kuruş daha fazla vereyim de bir katkım olsun diyorum. 

Kırıkkale’den yumurta getirip de kapı kapı satmaya çalışan bir genel müdür yardımcısı görünce felaket görüyorum. 

Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğüm zaman acı duyuyorum. 

Bir lokantada, restoranda bulaşıkçı olarak çalışan bir genel müdür gördüğüm zaman perişan oluyorum. Tüm bunları yaşıyor Türkiye. Kimse savunamaz bunu.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU