Erdoğan: Arınç'ın "KHK bir faciadır" sözlerini esefle karşıladım

Cumhurbaşkanı, Arınç'ın sözlerini bugünkü toplantıda değerlendireceklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkartılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) hakkında yaptığı "Bu bir faciadır" açıklamasına tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, Arınç'ın sözleri için "Arkadaşlar kendisini iyi bir hukukçu olduğuna göre 'KHK facia' ifadesi kullanmasını esefle karşıladım. Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda konuşacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 13 Kasım'da ABD'ye yapması planlanan ziyaret hakkında da önce ABD Başkanı Donald Trump'la telefon görüşmesi yapacağını, bu görüşmenin ardından Washington seyahatine karar vereceğini belirtti.

"Görevden aldık, laf dinlemiyordu"

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden bahsederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na da değindi:

Hep ne diyordum? Bu faizi düşürmekten başka çare yok. 'Bunu düşürdükçe enflasyon düşer' dedim. Demedim mi? Bakın şimdi, sistem değişince Merkez Bankası'nı da görevden aldık. Çünkü laf dinlemiyor adam. Ve yeni arkadaşımızla yola devam ettik. Dedik, 'Bak böyle böyle, bunu düşüreceğiz.' Şimdi enflasyonda tek haneye düştük, buyurun.

"Gazi parlamenter sistemle mi yönetti?"

Erdoğan, parlamenter sistemle ilgili görüşlerini açıklarken Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu liderlerinden Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek göstererek "Acaba gazi parlamenter demokrasi ile mi idare etti ülkeyi? Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman ya başkanlık, ya yarı başkanlık sistemi bulunuyor. Dert başka. Dert kiminle geldi? Cumhur İttifakı’nın getirdiği bir sistem olduğu için rahatsız ediyor" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan değişti, faiz ve enflasyon düşüşe geçti

Erdoğan'ın "laf dinlemiyordu" dediği Murat Çetinkaya, 6 Temmuz'da yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alınmış, yerine Murat Uysal atanmıştı. Murat Uysal, Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturduğundan bugüne kadar açıklanan faiz ve enflasyon rakamlarında düşüş gözlemlenmişti. En son olarak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 8,55 seviyesinde gerçekleşmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU