İmamoğlu’na “ahmak” diyen Soylu: Söylediğimiz her sözün arkasındayız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki “ahmak” polemiği devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Parlamentosu’nda seçilmiş belediye başkanları yerine atanan kayyumlara eleştiriler getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na “ahmak” dedi.

İmamoğlu da Soylu’ya “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı” diyerek yanıt gösterdi.

Bugün gazetecilerin konu hakkında sorusunu cevaplayan Soylu, “sözlerinin arkasında olduğunu” söyledi.

İmamoğlu sorusuna “Türkiye’nin terörle mücadelesine devam ettiğini, Türkiye içindeki bazı zihinlerle de mücadele edildiğini söyleyerek başlayan Soylu, şöyle devam etti:

Mesela sadece terörist olsa işin kolay olduğunu görüyorsunuz, elimizden geleni yapıyoruz. Bu bir zihniyet meselesi. Gidip Avrupa’da bir fırsatını bulup Türkiye’yi şikâyet etmek, Türkiye’nin hukuk ihlalleri yaptığını ortaya koymak, Türkiye’nin terör sıfatıyla görevden aldığı başkanları savunmak, onların hapse atılmasının yanlış olduğunu savunmak doğruysa ben milletimden özür dilerim, İmamoğlu’ndan da özür dilerim.

“Bu milleti satmayacağız diye söz verdik” ifadesini kullanan Soylu, şu görüşlerini dile getirdi:

Bu vatanı satanlar sebebiyle Türkiye’yi şikayet edenler sebebiyle kusurumu kabul ediyorum, bedeli neyse ödemeye hazırım.  Söylediğimiz her işin, her sözün arkasındayız. Buradan ana muhalefete de sesleniyorum, bu ülkede Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı yaptı. Benim ülkemi satmadılar dışarıda. Benim ülkemi şikayet etmediler dışarıda. Kim şikayet eder bu ülkeyi? Bu ülkeyi şikayet edenler PKK’lılar, HDP’liler… Ama ülkemizi bir belediye başkanının şikayet etmesi… O zaman Rasulayn’daki hendekleri çukurları  ben mi açtım? Diyarbakır anneleri HDP’nin önünde niye oturuyor? Avrupa gidip şikayet etmek akıl sağlığı işareti midir ya? Ondan sonra biz kötüyüz, biz yanlış söylüyoruz. Söylediğimiz sözün arkasındayız.

Ayrıca  IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin kız kardeşinin yakalanmasıyla ilgili soruya Soylu, "Dün akşam itibarıyla Ebubekir el-Bağdadi'nin kız kardeşi, eşiyle beraber Azez'de yapılan bir operasyon sonucu yakalandı. Azez'de bulunanlar gerekli tahkikatları gerçekleştiriyorlar" yanıtını verdi.

Belçika yetkililerinin "IŞİD'liler, suç işlendiği yerde ifade edilsin" sözünü eleştiren Soylu, "Ne için? DEAŞ'lılar oraya gitmesinler, Avrupa ülkelerine gitmesinler. O zaman koskoca bir soru sormak isterim, Fehriye Erdal'ı bize niye vermediniz? Madem suç işlendiği yerde değerlendirilecekti, sorgulanacaktı. Çifte standardı Avrupa defalarca üretmeye çalışmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyorlar, DEAŞ'lıları onlara göndereceğiz. Nasıl göndereceğimizi de biliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU