Türkiye, Bağdadi'nin kardeşini yakaladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bağdadi'nin kız kardeşinin yakalanması terörle mücadele operasyonlarımızın başarısının bir diğer örneğidir" açıklamasını yaptı

Fotoğraf: AFP

ABD’nin Suriye’nin İdlib kentinde düzenlediği operasyon sırasında ölen IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad Türkiye’nin dün akşam saatlerinde düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Bağdadi'nin kız kardeşini Suriye'nin kuzeyinde yakaladık ve gözaltı merkezimize aldık" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AP’ye bilgi veren bir Türk istihbarat yetkilisi de “Bu tür bir istihbarat altın madenidir. Örgüt hakkında bildiklerimizi genişletebilir ve kötü adamları yakalamamıza yardım edebilir” diye konuştu.

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Bağdadi'nin kız kardeşinin yakalandığını Twitter paylaşımıyla doğruladı. Altun açıklamasında, "Türkiye'nin teröre karşı mücadelesi ideolojisinden ya da kökeninden bağımsız olarak tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bağdadi'nin kız kardeşinin yakalanması terörle mücadele operasyonlarımızın başarısının bir diğer örneğidir" ifadelerini kullandı.
 

 

Independen Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU