Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili Kalın: Tereddütlerimiz izale olmazsa ziyaret gerçekleşmeyebilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili “Bu ziyaret talebi bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam etmektedir” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da yapılması planlanan ABD ziyaretini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği sorusuna, “Tereddütlerimiz izale olmazsa, bu ziyaretin gerçekleşmemesi de mümkündür” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından basın açıklaması yapan Kalın, şunları söyledi:

Bu ziyaret Sayın Trump’ın talebi üzerine oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaret talebi olmadı. Bu ziyaretten amacımız Washington'a gitmiş olmak değil, tam tersine ülkemizin çıkarları doğrultusunda somut neticeler elde edebilmektir. 

Suriye’deki gelişmeler, ikili ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular bizim önceliğimizdir. Ziyaretin amacı da budur. Eğer bu hedefe ulaşabileceğimize dair tereddütlerimiz izale olmazsa, bu ziyaretin gerçekleşmemesi de mümkündür.

“EYT ve af gündemimizde yok”

Binlerce mahkum ve yakınlarını ilgilendiren af yasası ve emeklilik için gün sayanları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında sorulan soruya cevap veren İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada "Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu. TBMM çatısı altında değerlendirebilirler. Bugün vatandaşın daha etkin ve kısa sürede yargıda netice almasını sağlayacak düzenlemeler gündemdeydi. Emeklilikte yaşa takılanlar da gündeme gelmedi” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'a yanıt: KHK faciadır demek 15 Temmuz'u gölgelemektir

Arınç'ın 'KHK uygulaması faciadır' sözlerinin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Kalın,"KHK faciadır demek 15 Temmuz'u gölgelemektir" dedi:

Öncelikle Bülent Bey'in açıklamaları şahsi görüşleridir. KHK'lar bir zorunluluktu. Durup dururken gündeme alınmış bir şey değildi. 251 insanımızı şehit eden bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım, elbette hiçbir devlet diyemez. Süreç içerisinde KHK'lar çerçevesinde görevinden uzaklaştırılan, mağdur olanlar için komisyonlar kurulmuştur. Burada her bir vakanın nevi şahsına münhasır olduğunu akılda tutmak gerek. Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU