Twitter Hizbullah'ın televizyonun hesaplarını askıya aldı

Twitter, Lübnan'daki Şii Hizbullah’ına ait El-Menar TV'nin hesaplarını dondurdu. El-Menar, Twitter’ın herhangi bir uyarıda bulunmadan hesaplarını askıya aldığını açıkladı

Fotoğraf: AP

Sosyal medya platformu Twitter, Lübnan'daki Şii Hizbullah’ına ait El-Menar TV’nin hesaplarını askıya aldı. El-Menar televizyonu, internet sitesinden yaptığı açıklamada, ‘Twitter'in, herhangi bir uyarı göndermeden platformundaki El-Menar kanalına ait çoğu hesabı askıya aldığını’ duyurdu.

Ekran Alıntısı1.JPG
Fotoğraf: Twitter

 

Hesaplarının askıya alınmasını "siyasi baskı" olarak yorumlayan El-Menar TV, söz konusu hesapların bir milyona yakın takipçisi olduğunu belirtti.

'Hizbullah kabul gören bir yapı'

El-Menar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Twitter, El-Menar TV'nin hesabının kapatılması ile ilgili yaptığı açıklamada televizyonun Hizbullah'ı desteklediğini öne sürdü.

Hizbullah direnişte rolü olan, Lübnan siyasi hayatındaki önemi ile dikkat çeken, hükümet ve parlamentoda temsil edilen ve ülkede farklı arka planlara sahip bir çok kişi tarafından kabul gören bir yapı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 18 Aralık 2015'te El-Menar TV ile kanalın programlarını yayınlayan uydu operatörlerini hedef alan ve Hizbullah örgütü ile çalışan finansal kuruluşlara karşı cezalandırıcı tedbirler alınmasını içeren kanunu imzalamıştı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU