Beşiktaş’ta özel halk otobüsü durağa daldı, ölü ve yaralılar var

13 kişiyi yaralayan şoför, denize atlayarak kaçmaya çalıştı. Olayla ilgili açıklama yapan İBB, Özel Halk Otobüsü sisteminin incelenmesi dahil çok kapsamlı tedbirler alınacağını duyurdu

İstanbul Beşiktaş'ta özel halk otobüsü durakta bekleyenlere çarptı, şoför araçtan bıçakla inerek kaçmaya çalışırken denize atladı.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş-Kabataş hattında çalışan ve sadece şoförün bulunduğu özel halk otobüsü, durakta bekleyenlere çarptı.

Kazanın ardından elinde bıçakla araçtan inen şoför kaçmaya çalışırken denize atladı.

Yakalanan şoförün bıçakla saldırı ve yaralamadan suç kaydının olduğu öğrenildi.

Yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetti 

Kazada yaralanan 13 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

beşiktaş kaza aa (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

İBB: Özel Halk Otobüsü sistemini inceleyeceğiz

Olayla ilgili açıklam yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), emniyetin gerekli soruşturmayı başlattığını aktardı.

Açıklamada, Özel Halk otobüsü şirketi hakkında kapsamlı bir inceleme başlatıldığı belirtilirken, "Özel Halk Otobüsü sistemini incelemek dahil çok kapsamlı tedbirler alacağız" denildi.

İBB'nin açıklaması şöyle:

Bugün saat 16:30’da 27E Şirintepe - Kabataş Otobüs Hattı’nda çalışan Özel Halk Otobüsü Beşiktaş’tayken, şoför ve yolcu arasında tartışma yaşanmıştır.

Emniyet’ten alınan son bilgilere göre; güzergah dışında bulunan Beşiktaş - Bahçeşehir durağına çarpan otobüs şoförü 13 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Şoför, otobüsten inince 1 kişiyi de bıçakla yaralamış, sonrasında denize atlamıştır.

Emniyet yetkilileri, olaya müdahale ederek şoförü gözaltına almıştır. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilmiştir. Emniyet tarafından olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili şoför, araç sahibi ve Özel Halk otobüsü şirketi hakkında kapsamlı inceleme başlatmış bulunmaktayız.

Hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşları tek tek ziyaret ederek, sağlık durumlarını ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiğimizi belirtmek isteriz.

İstanbulluların bir daha benzer bir durum yaşamamaları için Özel Halk Otobüsü sistemini incelemek dahil çok kapsamlı tedbirler alacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

beşiktaş kaza aa (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Şoför alkollü değildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "Olayı gerçekleştiren Necdet K. (33) isimli şahsın 10 yıllık Özel Halk Otobüsü şoförü olduğu, güzergâhı dışında Ortaköy istikametine doğru seyir halinde iken bilinmeyen bir sebepten dolayı içerisinde yolcu bulunmayan otobüs ile Bahçeşehir Üniversitesi otobüs durağında beklemekte olan vatandaşlara çarptığı, devamında elindeki bıçakla kaçmasına engel olmak isteyen (1) vatandaşı kolundan yaralayarak Beşiktaş sahilinden denize atladığı belirlenmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Şahıs kendisini kovalayan görevlilerce denizden çıkartılarak gözaltına alınmış, yapılan araştırmalarda şahsın alkollü olmadığı tespit edilmiştir.

"Otobüs çarpması ve bıçakla yaralama neticesinde (3)'ü İran uyruklu, (2)'si yaşı küçük olmak üzere toplam (13) şahıs yaralanmıştır"

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU