Joaquin Phoenix, Joker'e devam filmi istiyor: Daha keşfedilecek çok şey var

Joker geçen ay, tüm zamanların en başarılı 18+ filmi oldu

Joker, 76. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü kazanmıştı (IMDB)

Joaquin Phoenix tek bir filmin ötesinde "keşfedilecek daha çok şey olduğunu" söyleyerek, Joker'e devam filmi çekilmesini önerdi.

Filmin yapım süreci için (Los Angeles Times gazetesinde) The Envelope şirketine referans veren Phoenix'e göre ilk başta projeye imza atmasının nedeni, kendine yeten bir hikayeye sahip olmasıydı.

Phoenix, “Sanırım şundan korkuyordum: Aslında umursamadığınız, sizi motive etmeyen ya da heyecanlandırmayan bir şeyi tekrar tekrar yapmak zorunda kalmak" diye konuştu:

Bana çekici gelen şeylerden biri, ortada bir beklenti olmamasıydı. (Yeni filmler) yapmak için anlaşma imzalamadım. Tek seferlikti.

Ancak Phoenix, filmin çekimlerine başlayınca, yönetmen Todd Phillips'e devam filmlerine dair fikrinin değişmeye başladığını söyledi.

“Film vizyona girmeden çok önce, başarılı olup olmayacağına dair henüz hiçbir fikrimiz yokken devam filmlerini konuşmaya başlamıştık" diyen Phoenix, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çekimlerin ikinci ya da üçüncü haftasında 'Todd, devam filmi üzerinde çalışmaya başlayabilir misin?' diyecek hale gelmiştim. Keşfedilecek çok fazla şey var.

Phoenix ayrıca, “Bu bir tür şakalaşma gibiydi ama aslında öyle değildi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Phillips ise, “Bir devam filmine dair çok fazla konuşmadık. Yalnızca eğer bir film yaparsak, (şu anda yaptığımız için söylemiyorum çünkü yapmıyoruz) onun 'Suçun Palyaço Prensi' ile ilgili bu vahşi ve çılgın filme benzemeyeceği gerçeğini konuştuk" dedi.

Şu anda ilgimizi çekmiyor. Çünkü bu filmdeki gibi bir tematik rezonansa sahip olması gerekir.

Geçen ay 788 milyon dolar (4,5 milyar lira) gişe yapan Joker rekorun eski sahibi Deadpool'u burun farkıyla geçerek, en başarılı 17+ film oldu.

Haberi öğrenen Deadpool'un başrol oyuncusu Ryan Reynolds, Twitter'da Joker afişinin üzerinde değişiklik yapılmış bir versiyonunu paylaşmıştı. Afişte "Seni pislik herif" yazıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU