Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Ekim'de 36 kadın öldürüldü

Ekim ayında öldürülen 36 kadının 14’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi

Görsel: Pixabay

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ekim ayında 36 kadının öldürüldüğünü duyurdu.

Platform yaptığı açıklamada bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 8’inin şüpheli ölüm olarak kaydedildiğini, 17 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 kadının ekonomik bahaneyle, 6’sının boşanmak istemediği ya da barışma isteğini reddedilmesi gerekçesiyle öldürüldüğü ifade edildi.

Kadınlar en çok ateşli silahlarla öldürüldü

Açıklamada şu detaylara yer verildi: 

13’ü ateşli silahlarla, 6’sı kesici aletle, 3’ü boğularak, 2’si yakılarak, 1’i darp edilerek, 1’i yüksek bir yerden düşerek, 1’i kimyasal madde, 1’i de sert bir cisimle vurularak öldürüldü. Ve ne yazık ki 8’inin nasıl öldürüldüğü tespit edilememiştir. Kadınların 22’si evinde, 1’i arabada, 2’si iş yerinde, 1’i de sokak ortasında öldürülmüştür. Öldürülen kadınların 1’i arazide, 1’i bahçede, 1’i denizde, 1’i mesirelik alanda, 1’i nehirde, 1’i otelde cansız bedenleri bulundu. 4 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Ekim ayında öldürülen 36 kadının 14’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 8’i evli oldukları erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 4’ü tanıdık veya akraba,  2’si baba, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek ve 1 kadın da kardeşi tarafından öldürülmüştür.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU