Saadet Partisi’nde tek adaylı kongre: Karamollaoğlu, yeniden başkan seçildi

Kongrede 965 delegenin 962'sinin oyunu alan Temel Karamollaoğlu yeniden genel başkan seçildi

Fotoğraf: Twitter / @SaadetPartisi

Saadet Partisi'nin 7'nci Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

“Gelecek Saadet ile Gelecek” ana temasıyla gerçekleştirilen kongrede Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ikinci kez tek aday olarak katılacağı kongrede 965 delege oy kullandı. Karamollaoğlu, bu delegelerin 962'sinin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Sayımda 3 oyun geçersiz olarak kullanıldığı ifade edildi.

Kongrede bir konuşma yapan Karamollaoğlu, “50 yıldır çizgilerinden taviz vermediklerini" belirtirken şunları söyledi:

Yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. O yüzden, istikrar görmek isteyen bu salona baksın. Bu salonda aldatmayanlar var, aldatılamayanlar var. Bu salonda Anadolu’nun aslanları var. İyi ki varsınız… Allah sizlerden razı olsun.

Semah bizim, halay bizim, horon bizimdir. Munzur bizim, Fırat bizim, Kaz Dağları bizimdir. Madımak, Roboski, Başbağlar bizimdir. Yasin Börü, Eren Bülbül, Berkin Elvan bizimdir. Acısı bizim, sevinci bizim, kederi bizim türküsü bizimdir.

İktidarın ekonomi politikalarına eleştiriler getiren Saadet Partisi liderinin ifadeleri şöyle

 

Bugün Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri “Varlık Fonu” adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var. Bugün yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Bugün Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için “Borçlanma Genel Müdürlüğü” kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var.

"AK Parti'nin Türkiye'ye vereceği bir şey kalmamıştır"

"Bugün ‘komşularla sıfır sorun’ diye yola çıkıp, sorunlu olmadığı tek bir komşusu kalmayan bir Türkiye var" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

Bugün olağanüstü halin olağan hale geldiği, baskı ve tahakkümün arttığı, farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, devletin omurgasını oluşturan kurumların yıpratıldığı bir Türkiye var. Bugün adalet olgusu iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşmuş bir Türkiye var. İltimas, adam kayırma, torpil ve partizanlığın sıradanlaştığı, israf ve yolsuzluğun had safhaya çıktığı bir Türkiye var.

Bugün eğitimi yazboz tahtasına dönmüş, aile yapısı, toplumsal bağları zayıflamış bir Türkiye var. Gençlerin gelecekten ümidini kestiği, yarınlara dair umutların tükendiği bir Türkiye var.

AK Parti’nin ne yazık ki, Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Yorgundur, Türkiye’yi de yormaktadır. Bitkindir, Türkiye’yi de bitirmektedir. Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olmasına rağmen ne adaleti kalmıştır, ne de kalkınması!

“Gelin bir sözleşme imzalayalım”

Konuşmasında bütün siyasi partilere seslenen Karamollaoğlu, bir sözleşme imzalama çağrısında bulundu:

Gelin bunun için yeni bir toplumsal mutabakat sağlayalım. Gelin ülkemizi bir rövanş cumhuriyeti olmaktan kurtaralım. İhtilaflarımızın, hırslarımızın kör karanlığında kaybolmak yerine, ittifaklarımız üzerinden yeni bir toplumsal sözleşme imzalayalım. Hep birlikte yeni bir gelecek inşa edelim.

İdris Naim Şahin, yönetime girdi

Kongrede Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi seçildi. Şahin ile beraber 74 isim de GİK’te asil üye oldu.


30 kişi de GİK’e yedek üye olarak seçildi. Yüksek Disiplin Kurulu’na da 11 asil, 11 de yedek üye seçildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU