Kız bebeği gömmek isteyen dede suçüstü yakalandı

Kız çocuklarının 'mali yük' olarak görüldüğü Hindistan'da bir bebek canlı canlı mezara sokulacaktı

Hindistan’ın Haydarabad şehrinde bir dede, kız torununu canlı canlı gömmek isterken yakalandı.

Şehirde aracıyla ilerleyen bir kişi, çalılıkların arasında toprağı kazan yaşlı bir adamı gördü. Sürücü, yaşlı adamın elinde battaniyeye sarılı bir bebek görünce durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, kız torununu canlı canlı gömmek isteyen dedeyi gözaltına aldı.

Dede ve yanındaki arkadaşı polislere bebeğin öldüğünü ve bu yüzden gömeceklerini söyledi. Ancak yapılan kontrollerde yaşadığı belirlenen bebek sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı.

Yaklaşık 2 hafta önce Hindistan’ın kuzeyinde Uttar Pradeş’te canlı halde gömülmüş bir kız çocuğu bulunmuştu.

Hindistan’ın yoksul kesimlerinde kız çocuklar ekonomik yük olarak görülüyor. Ülkedeki kadın hakları savunucuları, geleneksel olarak erkek bebeği değerli gören anlayış nedeniyle milyonlarca kız çocuğun, anne karnında ya da bebekken öldürüldüğünü belirtiyor. Ülkede anne karnındaki kız bebekleri öldürmek için yasa dışı yollarla kürtaj yapan klinikler olduğu belirtiliyor.

Konya’da bir bebek çöpün yanına terk edildi

Bugün de Konya’da 'da çöp konteynerlerinin yanında kundağa sarılı halde terk edilmiş erkek bebek bulundu.

Edinilen bilgiye göre, çevrede yaşayan vatandaşlar Karlık Sokak’taki çöp konteynerlerinin yanına bırakılan 1 haftalık olduğu tahmin edilen kundağa sarılı bebeği fark etti.

Bebeğin ağlama sesi üzerine çevredeki vatandaşlar durumu fark ederek polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Üşüyen bebek eve alınarak ısıtılmaya çalışıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yapmasının ardından bebeği Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesinin bulunması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

                                                                           

DAHA FAZLA HABER OKU