Kılıçdaroğlu: Erdoğan mektubu iade etmek için mi ABD'ye gidiyor? Büyük saçmalık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye 13 Kasım’da gerçekleştireceği ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Fotoğraf: Reuters

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye 13 Kasım’da gerçekleştireceği ziyarete ilişkin konuştu.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın mektubunun ardından Erdoğan’ın ABD’ye gitmemesi gerektiğini savundu:

Erdoğan Amerika’ya gitmemeli. Amerika’ya ne diye gidecek? ‘Giderken mektubu yanımda götüreceğim’ diyor. Bundan daha büyük bir saçmalık olamaz. Sen oturacaksın, o mektuba milletin şanını ve şerefini koruyacak şekilde yanıt vereceksin. Diplomatik kurallara uygun ama onun hak ettiği bir cevabı vereceksin. Yani Amerika’ya mektubu iade etmek için mi gidiyorsun? Büyük bir saçmalık. Kesinlikle gitmemesi lazım

“İki satır mektup yazmaktan acizler”

Kılıçdaroğlu Trump’ın mektubuna ilişkin, “Resmi olarak, diplomatik yollardan, Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilenir. ‘Bu mektupla amaç aşılmıştır, Türk milletine saygımız sonsuzdur, mektup büyük bir talihsizlik eseridir’ denir. Erdoğan gidebilir ondan sonra. Mektubu yanında da götürmez. Götürüp ne yapacak yani? Bir de o toplumu aşağılayan mektubu cebine alıp gezecek mi? Yok öyle bir şey. Bu mektuba cevap veremiyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu mektuba yanıt yazılmadığını hatırlattı:

Önce ‘Barış Pınarı Harekâtı ile biz mektubun cevabını verdik’ dediler. Sonra onun gerçek olmadığı çıktı ortaya. Arkasından AK Parti’nin kurmayları, “Biz o mektubu çöpe attık” dediler. Sonra çöpte olmadığı da çıktı ortaya. Oturup iki satır yazı yazmaktan aciz bir Saray yönetimi var. Türkiye’nin şanını ve şerefini korumaktan aciz bir Saray yönetimi var. 

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU