Milli Görüş’ün 50. yılında kongreye giden Saadet Partisi’nde tek aday Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi 7. Olağan Büyük Kongresi’ne gidiyor. Kongrede genel başkanlığa tek aday ise hali hazırda bu görevi yürüten Temel Karamollaoğlu olacak. Kongrede Milli Görüş’ün gelecek 50 yıla dair vizyonu da açıklanacak

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi’nin 7. Olağan Büyük Kongresi 3 Kasım 2019 Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda yapılacak.  

Mevcut genel başkan Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olacağı kongrede, partinin yeni programı oylamaya sunulacak.

Kongre hazırlıklarıyla ilgili olarak Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, kongreye 30 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

ömer faruk yazıcx.jpg
Ömer Faruk Yazıcı / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Milli Görüş hareketinin 50.yılında gelecek 50 yılın vizyonu açıklanacak

Yazıcı, bu yıl aynı zamanda Milli Görüş Hareketi’nin 50. Yılını kutladıklarını kaydederek sözlerini şöyle devam ettirdi:

Kongremiz bir vizyon toplantısı aynı zamanda. Kongrede Milli Görüş’ün gelecek 50 yıllık vizyonunu da açıklayacağız. Ayrıca yeni parti programı da açıklanacak. Programımız bugüne kadar ki parti programlarımızı kapsayan ama günümüzün koşullarına ve geleceğe hazırlığa uygun olarak düzenlenmiş bir program olacak.

“Saadet Partisi politika kurulları kurulacak”

Parti çalışmalarını daha verimli hale getirmek ve yeni sisteme uyarlamak için tüzükte de bazı değişikliklere gideceklerini belirten Yazıcı kongrede açıklanacak yeni bir proje hakkında da bilgi verdi:

Saadet Partisi politika kurulları kuruluyor. Bu kurullarda hem parti içinden hem dışından akademisyenlerin de yer alacağı bir çalışma kadrosu oluşturularak hem Türkiye’nin sorunlarına çözüm üreteilecek hem de Saadet’in iktidara hazırlığını ortaya konulacak.

“Seçime tek adayla gidilmesine istişare ile karar verildi”

Yazıcı, kongreye neden tek aday gidildiği ve başka aday çıkıp çıkmadığına dair sorulara şu yanıtları verdi:

Hayır başka aday çıkmadı. Milli Görüş geleneğinde kongrelere tek aday gidilir. Öncesinde konular istişare kurullarında konuşulur. Bu konuda parti içi kurullarda istişare ile belirlenmiş bir süreç.

saadet.jpg
Saadet Partisi'nde kongre heyecanı sürüyor / Fotoğraf: AA

 

Kongre sloganı “Gelecek Saadet ile gelecek”

“Gelecek Saadet ile gelecek” sloganıyla davetin yapıldığı kongrede parti çalışmalarında kullanılmak üzere yeni müziklerin ve sloganların da duyurulacağını kaydeden Yazıcı, sözlerini şöyle devam ettirdi:

Herkesin geleceğe dair bir umutsuzluğu var. Biz bu kongremizde ekonomiden sosyal yaşantıya kadar biz nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi ilan edeceğiz. Genel başkanımız her kesime umut olan kapsayan bir konuşma yapacak.  Bu nedenle ‘Gelecek Saadet ile gelecek’ diyoruz. Kongrede konsepte uygun sloganlar olacak ve Milli Görüş’ün 50 yılını anlatan görsellere yer vereceğiz.

"Partiye sürpriz katılımlar olacak"

Yazıcı, kongreyi izlemeleri için Milli Görüş kökenli siyasetçilerin de olduğu AK Parti dahil olmak üzere diğer siyasi partilere de davetiyelerin gönderildiğini de söyledi. Yazıcı ayrıca partiye sürpriz katılımların da duyurulacağını ancak bu isimlerin kongrede açıklanacağını kaydetti.

necmi.jpg
Necmeddin Erbakan / Fotoğraf: İHA

 

Temellerini 18 yıl önce Erbakan attı

Saadet Partisi’nin temelleri Türk siyasetinin usta isimlerinden eski Başbakan Necmettin Erbakan tarafından 20 Temmuz 2001’de atıldı.

Kurucu Genel Başkanlığını Recai Kutan’ın yaptığı partinin 11 Mayıs 2003’te yapılan 1. Olağan Kongresi’nde, Kutan’ın aday olmaması nedeniyle Erbakan genel başkanlığa seçildi.

Yargıtay kararı ile koltuğundan olan Erbakan yerini Kutan’a bırakmıştı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Erbakan’ın kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle parti üyeliğinden ayrılmasını istemesi üzerine Erbakan, 30 Ocak 2004’te parti üyeliğinden ve genel başkanlık görevinden istifa ederek, yerini Kutan’a bıraktı.

Partinin 8 Nisan 2006’da yapılan 2. Olağan Büyük Kongresinde Kutan, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Kutan, 2 yıl sürdürdüğü bu görevin ardından 26 Ekim 2008’de yapılan 3. Büyük Kongre’de koltuğu Numan Kurtulmuş’a devretti.

Kurtulmuş istifa edince Erbakan döndü

Numan Kurtulmuş, 11 Temmuz 2010’da yapılan Olağanüstü Kongre süreci ve sonrasında yaşanan olayların ardından 1 Ekim 2010’da yaptığı basın toplantısında, genel başkanlık görevi ve partiden istifa etti.

Bu gelişme üzerine 17 Ekim 2010’da yapılan Olağanüstü Büyük Kongrede Erbakan, genel başkanlık görevine yeniden döndü.

Erbakan’ın 27 Şubat 2011 tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etmesi üzerine genel bakanlık koltuğuna Mustafa Kamalak oturdu ve bu görevinin Karamollaoğlu’nun seçildiği 2016 yılına kadar yürüttü.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU