Yeni Delhi’de hava kirliliği okulları tatil ettirdi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hava kirliliği riskli boyutlara ulaştı. Kirli havanın üzerine çöktüğü başkentte eğitime 5 gün ara verildi. Zaten kirli olan şehrin havasının anız yangınlarından yükselen duman kenti adete nefes alınamaz hale getirdi

Fotoğraf: AFP

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi duman altında kaldı. Tarım alanlarında yakılan anızlardan yükselen dumanların havasını kirlettiği başkentte okullara 5 gün ara verildi.

2.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Delhi'deki hava kirliliği seviyesi çok yükseldi. Bu nedenle hükümet 5 Kasım'a kadar okulların kapalı kalmasına karar verdi" ifadelerini kullandı.

 

Açık havada spor yapmayın 

Şehrin adeta "gaz odası" halini aldığını belirten Kejriwal, halkın hava kirliliğinden asgari düzeyde etkilenmesi için açık alanlarda spor yapmaması tavsiyesinde bulundu.

Keriwal, çevre eyaletlerde yakılan anızlardan yükselen dumanların hava kirliliğinin iki katına çıkarttığını da belirtti.

Yeni Delhi’de, kirli havadan korunabilmeleri için özel ve devlet okullarındaki öğrencilere maske dağıtılmıştı.

3.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Havası en kirli 10 şehir Hindistan’da

Yeni Delhi’deki, hava kalitesini izleyen 37 istasyonunun tamamı hava kalitesi indeksini 400'ün üzerinde gösteriyor. Bazı bölgelerde bu seviyenin 700'ün üzerine çıkarak tehlikeli seviyeye geldiği aktarılıyor.

Dünya Sağlık Örgütünün geçen yıl yayımladığı verilere göre, dünyada hava kirliliğinin en fazla olduğu 10 şehir Hindistan'da bulunuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU