Türk ve Rus askerleri ilk ortak kara devriyesini gerçekleştirdi

Soçi Mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerlerince Fırat'ın doğusunda ilk ortak kara devriyesi yapıldı. MSB ilk devriyenin Derbesiye bölgesinde gerçekleştiğini duyurdu. ABD askerleri ise petrol sahalarında devriyeye başladı

Suriye'de "güvenli bölge" oluşturmak için Rusya ve Türkiye arasında varılan Soçi Mutabakatı kapsamında iki ülkenin askerleri ilk ortak devriyesini gerçekleştirdi.

Zırhlılar sınırı geçti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin 20 kilometre batısındaki Sevimli köyü mevkisinden Türk zırhlı araçları sınırı geçerek Rus konvoyu ile buluştu. Zırhlılar daha sonra görev yapacakları Derbesiye bölgesine doğru hareket etti.

20191101_2_39096089_49049747.jpg
Fotoğraf: Twitter / @tcsavunma

 

Bakanlık duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada “Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus askeri unsurlarının ve İHA’ların iştirakiyle ilk ortak devriye, Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde başladı” ifadeleri kullanıldı.

 

TSK ve Rus konvoyunun Suriye'de güvenli bölgeyi tesise yönelik gerçekleştirdikleri ilk ortak devriyeye insansız hava aracı refakatinde 8 zırhlı araç katıldı.

Türk-Rus ortak devriyesi, Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede yürütüldü. Bu yönde bir süre gözlemde bulunan ortak konvoy devriyesi, 4 saat sürdü.

TSK konvoyu, devriyenin tamamlanmasının ardından sınır hattına döndü.

 

ABD petrolü koruyor

Öte yandan ABD askeri de Suriye’deki petrol sahalarında devriye başladı. ABD ordusuna ait 5 zırhlı ve iki pikaptan oluşan konvoy Türkiye-Suriye sınırına 6 kilometre uzaklıktaki Kahhaniye beldesi Rimeran ilçesi arasında yaklaşık 40 kilometrelik hatta devriye yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU