Eşini servis aracında ön koltuğa oturduğu için öldürmüş

Eşini ateşe vererek öldüren koca, eşinin çalışmasını istemediğini söyledi. Tutuklanan şüpheli, “Eşim işe gidip gelirken şoför koltuğunun yan tarafında oturuyordu. Bu benim zoruma gidiyordu” dedi

Eşi tarafından ateşe verilen Güllü Yılmaz kurtulabilmek için ikinci kattan atladı / Fotoğraf: AA

Diyarbakır’da 15 gün önce tartıştığı eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren Can Yılmaz, eşinin çalışmasını istemediğini, bu yüzden sık aralarında tartışma çıktığını ileri sürdü.

20191101_2_39094001_49046115.jpg
12 gün hastanede yatan Güllü Yılmaz hayatını kaybetti Fotoğraf: AA  

 

Suçunu itiraf eden Can Y. ifadesinde eşinin çalışmasını istemediğini ama ısrarı üzerine çalışmasına izin verdiğini söyledi. Can Y ifadesinde olay gününü ise şöyle anlattı:

20191101_2_39094001_49046114.jpg
Can Yılmaz tutuklandı / Fotoğraf: AA

 

Eşim işe gidip gelirken şoför koltuğunun yan tarafında oturuyordu. Bu benim zoruma gidiyordu. Eşimle servis aracında şoförün yanına oturmamasını söylediğim için tartışmaya başladık. Eşim kendisine baskı uygulad.ığımı, dışarı çıkıp kendisini aracın altına atacağını söyledi. Kızımla bu duruma engel olmaya çalıştık. O sinirle odun kesme makinesi için saklamış olduğum benzini getirerek odaya döktüm. 'Öleceksek beraber ölelim.' dedim. Elimdeki çakmağı çaktığımı hatırlamıyorum. Benzini odaya dökerken benim ve eşimin üzerine sıçramış olabilir.

Birden beni ve eşimi alevler sardı. Suyla kendimi söndürmeye çalıştım. Aşağıya indiğimde eşim aşağıdaydı. Orada bulunan vatandaşlar onu söndürmeye çalışıyordu.

Can Y. ifadesinde pişman olduğunu da belirtti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU