Balık ekmek teknelerine verilen sürenin dolduğu gün mahkeme, İBB'nin kararının yürütmesini durdurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı 18 Ekim’de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara, kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini belirterek ihtarname göndermişti

Fotoğraf: AA

İstanbul'un tarihi bölgesi Eminönü'nde balık ekmek satan teknelerin boşaltılmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği mühletin son gününde mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı 18 Ekim’de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara, kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini belirterek ihtarname göndermişti. Mahkemeye başvuran tekne sahipleri, İBB kararının yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, tekne sahiplerinin başvurusunu kabul ederek, İBB'nin kararının yürütmesini durdurdu. 

Kooperatif başkanı: Zaman zaman tatsız olaylar da oldu

İhtarname gönderilen kiracılardan Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, İBB'nin kararına ilişkin şunları söylemişti:

Balık-ekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası… Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu. Ancak, biz tekne sahipleri olarak buraya gelen insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İBB’nin, bundan sonra burası ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağını bilmiyoruz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU