Hakan Atilla: ABD’de psikolojik baskıya maruz kaldım

Atilla: Sık sık hapishane değiştirdim. Birileriyle dostluk kurmamı engellemeye çalıştılar

Fotoğraf: Twitter

ABD’de tutuklu kaldıktan sonra Türkiye’ye gelip Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine atanan Hakan Atilla, cezaevinde kaldığı süre boyunca yaşadıklarını anlattı.

29 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyonda gazeteci Murat Kelkitlioğlu’na konuşan Atilla, tutuklu kaldığı süre boyunca defalarca tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atilla, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Belki göğüs göğüse değil ama tam bir psikolojik harp yaşadık diyebilirim. Çok defa tek kişilik hücrelerde kaldım. Daha sonra da iki kişilik hücrelere aldılar. Zaten Türkiye’deki gibi koğuş sistemi yok ABD’de. İki kişilik hücrelere aldıklarında da buralarda çok fazla tutmadılar beni. Sık sık hapishane değiştirdim. Birileriyle dostluk kurmamı engellemeye çalıştılar. Bu nedenle hapishane hapishane dolaştım. Avukatlarımla görüşmek bile çok zordu. Kısacası anlayacağınız psikolojik baskıya maruz kaldım.

Hakan Atilla’nın 23 Mart 2017 tarihinde ABD’ye Halkbank adına görevli olarak gelmesinin ardından Reza Zarrab'ın tanıklık yaptığı davada tutuklu yargılanmıştı. Atilla, davada 32 ay hapis cezasını tamamlamasının ardından 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye dönmüştü. Atilla, 22 Ekim'de Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU