ABD, İran'a yönelik yaptırımları sıkılaştırıyor

ABD yönetimi, İran'ın inşaat sektörü ile bazı önemli materyallerin ticaretini hedef alan yeni yaptırımlar getirdi

Fotoğraf: Reuters

ABD yönetimi, İran'ın inşaat sektörü ile askeri alanlarda kullanılan bazı önemli materyallerin ticaretini hedef alan yeni yaptırımlar getirildiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tahran yönetimine yönelik yaptırım rejiminin sıkılaştırılmaya devam edeceği vurgulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pompeo, açıklamasında, İran Devrim Muhafızlarının elinde veya etkisinde olduğunu ifade ettiği inşaat sektörünün hedef alındığını kaydetti.

Mike Pompeo ayrıca, İran'ın nükleer ve balistik füze programında kullanılan 4 materyalin ticaretinin de yaptırım kapsamına dahil edildiğini belirtti.

ABD daha önce de İran'ın finansal yapısını hedef alarak İran Merkez Bankasını yaptırım listesine almıştı. Washington yönetimi ayrıca İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve İran Devrim Muhafızları Ordusunu da yaptırım listesine eklemişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ağustos ayı içinde yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump ile olası bir görüşme için ilk adımı ABD'nin atıp Tahran'a yaptırımları kaldırması gerektiğini söylemişti.

1979’da İran İslam Devrimi’nin ardından Tahran’daki Amerikan büyükelçiliğine yapılan baskın ve rehine krizi Tahran ve Washington arasındaki diplomatik ilişkileri durma noktasına getirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU