Mülteci Hakları Derneği: İstanbul'daki Suriyelilerin kayıt süresi 30 Aralık'a uzatılsın

İstanbul Valiliği'nin Suriyelilere kayıt için verdiği süre dün itibarıyla sona ermişti

Fotoğraf: AA

Geçici misafir statüsünde Türkiye'de bulunan Suriye vatandaşlarının İstanbul'da kaydı olanlarının kalmasına izin verilirken, kaydı İstanbul'da olmayanlar kayıtlı oldukları illere gönderilecek.

İstanbul Valiliğini verdiği süre dün itibarıyla sona erdi. 

İstanbul'da yaşayan Suriyelilere verilen sürenin dolmasıyla ilgili Uluslararası Mülteci Hakları Derneği yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada Valiliğin annesi ya da babasını kaybetmiş, yakınlarının himayesindeki (öksüz-yetim) çocuklar, İstanbul'da yatırımı bulunan ve istihdam sağlayan Suriyelilerden, başvuru tarihinden 3 ay öncesinde aktif olarak faaliyette bulunduğu resmi olarak tespit edilen işletmelerin sahipleri ile çekirdek aileleri ve üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin durumlarını belgelendirdiği takdirde İstanbul iline kayıtların kabul edileceği ifadesi hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak gelinen süreçte Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesindeki Fatih/Kumkapı ve Sultanbeyli'de bulunan kayıt merkezlerindeki fiziki ve personel eksiklikleri nedeni ile söz konusu kayıtların gerçekleştiremedeği belirtildi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, bu sebeple sürenin bir kez daha uzatılması ile ilgili çağrı yaptı.

Dernek, ilgili son başvuru süresinin 30 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmasını ve kayıt ile ilgili sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU