HSK mazeret kararnamesi yayınlandı: 307 hakim ve savcının görev yeri değişti

İstanbul'da, FETÖ ve DHKP-C soruşturmalarında görev yapan savcı Can Tuncay İzmir'e, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise aynı adliyenin Başsavcı Vekili Gökhan Şen atandı

Fotoğraf: AA

Hakim ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi, 307 hakim ve savcıyı kapsayan mazeret kararnamesini yayınladı. Kararnamede, 256'sı adli yargı, 51'i idari yargı mensubunun görev yeri değiştirildi.

HSK'nın resmi sitesi üzerinden yayınlanan kararnamede, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na aynı adliyenin Başsavcı Vekili Gökhan Şen atandı.

Erdoğan ve Fettah Tamince'nin avukatı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na

Kararnameyle, Antalya’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İş İnsanı Fettah Tamince’nin avukatı Ahmet Kürşat Köhle ile cezaevinde bir mahkumu kayıt dışı ziyaret eden Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük görevden alınarak Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

İstanbul'da, FETÖ ve DHKP-C soruşturmalarında görev yapan savcı Can Tuncay ise, İzmir Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. 

Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz ise Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

Boş bulunan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı İdris Kizir getirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul'da 49 değişiklik

Kararnamede en hareketli il İstanbul oldu. Kararnamede adı adli yargı listesinde yer alan 256 yargı mensubundan 49'unun İstanbul'daki görev yerleri değiştirildi. 

HSK'da üst düzey ayrılıklar yaşanmıştı

Geçen hafta, HSK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa ile HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu görevinden ayrılmıştı. 

İki ismin görevden alınması, yargıda 'İstanbul Grubu' olarak adlandırılan ekibin dağıtılmasına yönelik bir girişim olarak yorumlanmıştı. Independent Türkçe'ye bilgi veren Adalet Bakanlığı kaynakları, HSK'daki üst düzey görev değişikliğinin, hakim ve savcılar kararnamasiyle destekleneceğini ifade etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU