İmamoğlu'ndan "balık-ekmek" açıklaması: Dün nasıl ihaleyle birisi alıyorsa, şimdi de belediyenin iştirakleri var

İBB Başkanı İmamoğlu, Eminönü’nde balık-ekmeğin kalkmayacağını belirtti. İmamoğlu, “Kaldırma diye de bir şey yok. Dün nasıl bir ihaleyle birisi alıyorsa şimdi de belediyenin iştirakleri, kurumları var" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Vodafone 41. İstanbul Maratonu basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İhale yapılacaksa yine şeffaf olur

Eminönü'nde bulunan balık-ekmek satıcılarının kira sözleşmelerinin dolduğunu belirten İmamoğlu şöyle konuştu:

Kimse İstanbul'un herhangi bir köşesinin daimi mülk sahibi değil. İstanbul'un her noktasından İstanbul halkının sağlıklı, mantıklı faydalanması çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarım bu anlamda kalıcı, daha düzgün, daha doğru, daha iyi hizmet veren bir süreç tanımlamaya çalışıyorlar. Çok daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Kaldırma diye de bir şey yok. Dün nasıl bir ihaleyle birisi alıyorsa şimdi de belediyenin iştirakleri, kurumları var. İhale yapılacaksa yine şeffaf olur, endişe etmesinler. Böyle bakıyoruz olaya. Balık-ekmek lezzeti kalkar mı? Balık-ekmek lezzeti her yerde var. Orada da daha gelişerek daha güzel hale gelir.

Seçimi iptal ettirenlerle aynı kişiler…

İmamoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Boğazı ile ilgili hazırladığı tasarı ile ilgili hukuki bir girişimde bulundunuz mu" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

Boğaz'ın yetkisini almak, nedir yani? Başka şeyler de duyuyoruz, birilerinin atanma yetkisi gibi. Bunları duymak üzüyor beni. Ben, Sayın Cumhurbaşkanının önüne bunları koyanların, 31 Mart'ta seçimi iptal ettirenlerle aynı kişiler olduğunu düşünüyorum.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU